Vesti iz sveta

19.05.2016. 11:42

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Toshiba: Bezbednost podataka i cloud platforme u vrhu prioriteta IT investicija u Evropi

Toshiba Europe danas otkriva da su bezbednost podataka (54%) i nova rešenja zasnovana na cloud-platformi (52%) – najvažnije oblasti u koje IT odeljenja organizacija iz Evrope planiraju da investiraju ove godine. Rezultati su dobijeni istraživanjem mišljenja 400 IT menadžera višeg ranga, iz velikih i kompanija srednjih veličina u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj. 

Istraživanje, koje je Toshiba sprovela u saradnji sa nezavisnom analitičkom kućom ICM Unlimited, posebno naglašava izazove sa kojima se suočavaju zaposleni u IT sektorima u jeku sve veće raznovrsnosti dostupnih uređaja i rastućeg trenda interneta stvari (Internet of Things), kao i načina na koji pomenuti trendovi generišu nova i sve veća očekivanja od zaposlenih i upravnih odbora kompanija. Njihov raspon kreće se od upravljanja softverskim nadogradnjama – što ispitanici iz Velike Britanije (36%) i Nemačke (39%) ističu kao svoje najveće izazove pri upravljanju različitim uređajima korisnika – do zaštite, koja može da im trasira put kroz sve širi dijapazon bezbednosnih pretnji.

Uređaja koji se povezuju sa kompanijskim podacima danas je više nego ikada. Sa 62% zaposlenih na svim tržištima koji za posao koriste lične uređaje, uključujući pametne telefone (42%) i tablet računare (31%) za rad van kancelarije, kompanije opravdano smatraju bezbednost podataka svojim najvišim prioritetom. 

Rezultati istraživanja takođe pokazuju da višestruke pretnje po IT bezbednost dovode do čestog preispitivanja kompanija, zbog čega preko 60% ispitanih revidira svoju strategiju bar jednom godišnje. Širom Velike Britanije i Nemačke jedan od pet ispitanih donosilaca odluka o IT-ju smatra spoljašnje sajber-napade najvećim rizikom po korporativnu bezbednost kompanije, dok su virusi (22%) najveći razlog za brigu u Francuskoj.

Kako bi obezbedile adektvatan balans bezbednosti, istovremeno omogućavajući zaposlenima da napreduju koristeći svoje uređaje za posao, izuzetno je važno sprovoditi pametne i promišljene IT nabavke. Slaba autonomija rada na baterije (41%) jedna je od najčešćih pritužbi sa kojom se susreću IT menadžeri, što pokazuje da kompanije moraju da se usredsrede na investiranje u uređaje koji su namenski projektovani za poslovnu primenu, kao što je, na primer, Toshiba Portégé Z20t-C koji omogućuje rad na baterije do 17 sati . 

Cloud-rešenja su ključni prioritet za investicije, jer pomažu kompanijama da budu konkurentnije s obzirom na jednostavnije upravljanje podacima, dokumentima i aplikacijama koje zaposleni koriste na svojim uređajima. Uz pomoć računarstva u oblaku (cloud-platforme), kompanije mogu da koriste IT resurse na zahtev i po potrebi, što im omogućava da povećavaju i smanjuju upotrebu računarskih resursa u skladu sa rastom poslovanja.

Ostali rezultati istraživanja i dodatne informacije sadržane su u vodiču „Make IT Work“, kompanije Toshiba, koji je od danas širom Evrope dostupan za preuzimanje sa ‘Make IT Work’ lokacije: www.toshiba.eu/promotional-registration/makeitworkguide. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.