FOTO: Pixabay

Tramp otkazao sastanak sa danskom premijerkom zbog odbijanja ideje o prodaji Grenlanda

FOTO: Pixabay

 

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp otkazao je sastanak sa premijerkom Danske Mete Frederiksen nakon što je odbacila njegovu ideju o kupovini Grenlanda kao „apsurdnu".

„Danska je posebna zemlja sa neverovatnim ljudima, ali na osnovu komentara premijerke Mete Frederiksen da nema interes da razgovara o kupovini Grenlanda, odložiću za neko drugo vreme naš sastanak koji je trebalo da se održi za dve sedmice", napisao je Tramp na društvenoj mreži Tviter.

Tramp je prošlog vikenda potvrdio da njegova administracija razmatra mogućnost kovine Grenlanda, autonomnu oblast između Atlantskog i Arktičkog okeana koja je deo Danske.

Kako su preneli mediji iz SAD, Tramp je rekao da ovo nije prioritet za njega ali da bi iz strateških razloga bilo „fino" da Amerika poseduje Grenland.

Međutim, danska premijerka Frederiksen nazvala je tu ideju „apsurdnom" i odbacila mogućnost prodaje.

„Iskreno se nadam da on to ne misli ozbiljno", rekla je Frederiksen za danske medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog Trampa i Bregzita HSBC otpušta radnike, direktori prvi na udaru

Tviter uvodi nova pravila za političare

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Aca

    Danci, istorijski gledano, imaju gorko iskustvo sa nemcima kada su u 2.Šlezvičkom ratu izgubili pokrajinu Šlevzig-Holptajn kojoj je kumova Bizmark. Sada posle 160 godina, drugi nemac, hoće da preotme Grenland. Posle će Farska ostrva...