Viber uvodi nove funkcije protiv spemovanja

Foto: Rakuten Viber

Kompanija Rakuten Viber objavila je da uvodi nove funkcija protiv spemovanja, a korinsicima će između ostalog moći da automatski filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, navodi se u saopštenju.

Korisnici će ubuduće moći i da pretražuju druge korisnike po njihovom imenu, uz dodatne mere za očuvanje privatnosti. 

"Ljudi su redovno zasuti sa sve više informacija – i u takvoj situaciji bez presedana neophodno je obezbediti prevenciju od spemovanja i nepotrebnog pretrpavanja informacijama. Usled tih pojava, izazov više nije steći što više onlajn kontakata, već to ostvariti na bezbedan način koji štiti korisničku privatnost.", navodi se u saopštenju.

Viber će omogućiti svojim korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice ili grupne četove – svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u svom imeniku, a pozivi za učlanjenje koje prosleđuju nepoznati pošiljaoci će automatski biti učitani kao novi "Zahtevi za četovanje" u inboksu, kako bi glavni ekran ostao pregeledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva. 

Nova funkcija za pretragu korisnika Vibera će omogućiti dalje proširenje mreže kontakata – čim neko bude pokrenuo pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage – pored profilne fotografije korisnika. 

Broj mobilnog svakog korisnika biće prikriven sve dok ga korisnik ne podeli sa sagovornikom, onlajn status takođe neće biti javno dostupan, a glasovni i video pozivi neće biti omogućeni. 

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahteve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama – pre nego što budu globalno dostupne. 

"Korisnicima je važno da mogu da prošire svoj krug društvenih kontakata – a istovremeno omoguće da njihov prostor komunkacije bude sačuvan od spemovanja. Mi neprekidno radimo na pronalaženju optimalnih rešenja, poput ovih koje sada predstavljamo – koja će omogućiti našim korisnicima da prošire opseg komunikacije uz mogunost da sačuvaju bezbednost i privatnost iste", izjavio je Ofir Ejal, glavni menadžer za operacije Vibera. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.