Zapaljeno 77 telefonskih tornjeva zbog 5G teorije zavere

Pixabay

Teorija zavere koja neutemeljeno povezuje 5G tehnologiju sa koronavirusom dovela je do niza podmenutih požara na telefonskim tornjevima u Velikoj Britaniji, objavio je Business Insajder.

Ova teorija počela je da se razvija krajem marta, početkom aprila, podudarajući se sa rastućim brojem slučajeva u zemlji. 15. aprila, Mobile UK, organizacija koja predstavlja četiri britanska mobilna operatera, rekla je Biznis Insajderu da je napadnuto oko pedeset telefonskih tornjeva širom zemlje - od kojih većina zapravo ne podržava 5G mrežu.

Mobile UK je zatim u sredu 5. maja naveo da se taj broj popeo na sedamdeset sedam, ali i da je stopa napada na sreću usporena. 

"Dnevni napadi su sada vrlo mali, ali nisu u potpunosti prestali", rekao je portparol.

Međutim, čini se da teoretičari zavere protiv 5G ne napadaju samo tornjeve i jarbole. Filip Džensen, direktor britanske telekomunikacijske kompanije BT, rekao je da je jedan inženjer bio fizički napadnut dok je održavao mrežnu infrastrukturu.

Teorije zavere oko 5G proširile su se društvenim mrežama, pomoću Facebook-a, YouTube-a i Twitter-a. Ova teorija tvrdi da 5G ubrzava širenje virusa snižavanjem imunološkog sistema tela i da je sam koronavirus fikcija dizajnirana da prikrije štetu koju nanosi 5G. Obe ove tvrdnje su lažne i nisu bazirane na naučnim dokazima.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara