Srbija

30.12.2016. 16:13

Beta

Autor: Nova Ekonomija

1.400 radnika propalih niških firmi se prijavilo za plate koje im država duguje

Srbija

30.12.2016. 16:13

Od ponedeljka, kada je počeo novi krug prijavljivanja za zaostale plate radnika propalih firmi, Centru za socijalni rad dugovanja je prijavilo 1.400 radnika, rekao je gradski većnik Mihajlo Zdravković.

On je rekao da se rok za prijavu zaostalih plata završava 6. januara, dok će jednokratna pomoć u visini minimalne zarade radnicima koji ostvare pravo na nju, biti isplaćena nakon 9. januara. 

Zdravković je dodao da radnici koji su ovog proleća Centru za socijalni rad prijavili zaostala potraživanja za zarade, sada ne treba ponovo da čekaju u redu. 

„Pravo da prijave potraživanje za plate imaju radnici firmi koje su još aktivne, odnosno nalaze se u stečajnom ili predstečajnom postupku. Radnici firmi u kojima je stečaj završen i ugašene su nemaju pravo na prijavu“, kazao je Zdravković.

Zbog relativno kratkog roka za prijavu potraživanja, pred vratima Centra za socijalni rad čitave ove nedelje od ranog jutra su velike gužve.

Među radnicima koji čekaju u redu je najviše onih koji su zbog neobaveštenosti propustili prvi rok za prijavu, ali ima i onih čije su prijave ovog proleća odbijene pa se nadaju da će im ovoga puta zahtev biti uvažen. Bivši radnici propalih niških društvenih firmi od ponedeljka, 26. decembra u redovima čekaju i za isplatu „minimalca“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.