Vesti iz zemlje

02.06.2016. 15:25

Beta

Autor: Nova Ekonomija

5.000 radnika propalih niških firmi preuzelo jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara radnicima propalih niških društvenih firmi privodi se kraju pošto je oko 5.000 radnika preuzelo ovu pomoć, a pravo na isplatu ima njih 5.100, saznaje agencija Beta od gradskog većnika zaduženog za privredu Mihajla Zdravkovića.

Zdravković je apelovao na radnike koji još nisu podigli pomoć na šalterima Poštanske štedionice da to što pre učine.

„Nadležnom ministarstvu moći ćemo da pošaljemo spisak radnika sa njihovim potraživanjima za zaostale plate tek onda kada svi oni koji su Centru za socijalni rad prijavili potraživanja podignu jednokratnu pomoć“, objasnio je Zdravković.

Prema njegovim rečima, još je nepoznanica koje će ministarstvo preuzeti obavezu isplate zaostalih zarada.

„Očekujemo formiranje nove Vlade Srbije. Ona će odrediti ministarstvo sa kojim ćemo nastaviti pregovore oko isplate“, kazao je Zdravković.

Zahtev za isplatu zaostalih zarada i jednokratne pomoći Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ predalo je tokom marta 6.212 nekadašnjih radnika propalih društvenih firmi.

Uslov da se nađu na spisku onih koji imaju pravo na isplatu zaostalih plata i jednokrate pomoći bio je da firme u kojima su nekada radili nisu formalno ugašene i da je njihovo sedište u Nišu, a taj uslov ispunilo je 5.100 radnika.

Prema popisima potraživanja koji su ranije rađeni, bivši radnici propalih niških društvenih firmi potražuju oko 2,2 milijarde dinara za zaostale zarade. Među njima ima i onih koji zarade ne mogu da naplate čitave dve decenije, iako imaju pravosnažne sudske presude.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ти кажеш лопову да не носи ствари.
    Па и ти си смешан.
    Ако оћеш лопова да зауставиш мораш да имаш шипку, пајсер, пиштољ…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.