Vesti iz zemlje

28.12.2014. 20:24

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Aerodrom sledeće godine ulaže 20 miliona evra u proširenje

Beogradski aerodrom Nikola Tesla u narednoj godini planira da iz sopstvenih prihoda investira više od 20 miliona evra, kaže v. d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević. 
Proširenje novog terminala sa četiri gejta i dva nova avio-mosta, nova platforma za odleđivanje aviona, rekonstrukcija i adaptacija starog terminala i veznog dela najvažniji su projekti za 2015.
– Dogodine će se aerodrom „Nikola Tesla“ približiti projektovanom kapacitetu, pa su nove investicije neophodne – navodi Vlaisavljević – Poslovnom politikom predviđa se i nadalje povećani obim avio-saobraćaja i to iznad evropskog proseka, koji iznosi između 3,6 i 3,7 odsto. Ukupan prihod za 2015. premašiće devet milijardi dinara što je za osam odsto više u odnosu na 2014. Kada je reč o republičkom budžetu u 2013. aerodrom je uplatio 60.000 evra, ove godine oko 6,5 miliona evra, a u narednoj biće još 30 odsto više, jer će toliko da poraste i naš profit. 
Prilikom planiranja troškova Aerodrom se strogo pridržavao smernica, koje je Vlada Srbije dala u uputstvu za izradu godišnjih programa poslovanja. To je u planu rezultiralo zakonski umanjenim zaradama, troškovi reprezentacije smanjeni su za 60 odsto, a sponzorstva i donacije za 40 odsto, troškovi službenih putovanja umanjeni su za 20 odsto, a sredstva namenjena za stručna usavršavanja za 25 odsto… 
– Što se tiče donacija i sponzorstava, novi manadžment planira veliki preokret – ističe Vlaisavljević. 
– Kao društveno odgovorna kompanija, koja pravi sve značajniji profit, umesto velikim sportskim klubovima okrećemo se ulaganju u decu, predškolske i školske ustanove kao i u zdravstvo. Stavili smo tačku na ulaganja u sportske klubove, koji svake godine samo povećavaju gubitke i nikada ne znamo gde će i u čijim džepovima naš novac da završi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.