Vesti iz zemlje

17.08.2023. 16:55

Saopštenje

Autor: Katarina Pantelić

Al Dahra Srbija pokreće program agro biznis škole

Izvor: Al Dahra Srbija

Kompanija Al Dahra Srbija pokreće obrazovni program Agro biznis škola (AgroBusiness School), namenjen studentima završnih i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, kojim želi da pospeši zapošljavanje mladih u agro sektoru.

Prijave za konkurs traju do 15. septembra na sajtu Poljoprivrednog fakulteta, a program će trajati od 17. oktobra 2023. godine do 31. oktobra 2024. godine.

Program, kako je saopšteno, kombinuje teorijske module i plaćenu praktičnu nastavu, uz mogućnost zaposlenja po završetku programa.

Direktorka HR sektora kompaije Al Dahra Ivana Mihajlović rekla je da će mladi, pored savladavanja poslovnih veština u radnom okruženju, „dobiti pristup najsavremenijim resursima i mentorstvu“.

Polaznici će tokom prvih pet meseci prolaziti kroz teorijski deo, onda krenuti na praktično usavršavanje u oblastima organizacije rada (upravljanje resursima u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, upoznavanje sa procesima prodaje, nabavke, finansija i drugih relevantnih aspekata poslovanja).

U sklopu programa, naći će se i plaćena praksa koja će započeti u martu 2024. godine u kompaniji Al Dahra Srbija.

Iz kompanije su podsetili da je kompanija, od kada posluje u Srbiji, uložila više od 85 miliona evra u unapređenje operacija i proizvodnje.

„U skladu sa kontinuiranim strategijama ulaganja, kompanija planira da nastavi ovaj ciklus investicija i tokom narednih godina“, navodi se u saopštenju.

Al Dahra posluje širom sveta u više od 20 zemalja, sa 5.000 zaposlenih, a svoje proizvode i usluge nudi na preko 45 tržišta.

Prema podacima iz 2023. godine,  kompanija Al Dahra je i treća u Srbiji  po broju hektara koje obrađuje.

Kompanija je 2018. godine kupila imovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) sa blizu 17.000 hektara oranica, a samo kupovinom njiva Al Dahra je stekla imovinu vrednu veću od 170 miliona evra. Ovim je arapska država postala i učesnik na tržištu mleka u Beogradu budući da učešće PKB u snabdevanju srpske prestonice više od 50 odsto.

Al Dahra, uz njive PKB-a, poseduje i voćnjak na Fruškoj gori, u opštini Irig.

Njeno je preduzeće Rudnap koje, prema podacima sa sa sajta ove kompanije ima zasađeno voće na 130 hektara, a prema brošurama koje je izdavala Al Dahra plan je bio proširenje na 500 hektara.

Ko je najveći zemljoposednik u Srbiji?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.