FOTO: Nova ekonomija, Darko Stanimirović

Aman stigao u Leskovac

FOTO: Nova ekonomija, Darko Stanimirović

Trgovinski lanac Aman u vlasništvu Nedala Khalila postao je 100-procentni vlasnik leskovačkog lanca marketa Orion, proizilazi iz rešenja Komisije za zaštitu konkurencije kojim se odobrava skraćeni postupak koncentracije

Kompanija Aman je osnovana 1992. godine. Trenutno ima 214 maloprodajnih objekata u kojima je zaposleno preko 2.000 radnika. Maloprodajni objekti su u najvećem broju locirani na teritoriji grada Beograda (154 objekta), dok u Leskovcu kao i u celom Jablaničkom okrugu, Aman nema nijedan prodajni objekat. 

Nedal Khalil je takođe vlasnik kompanija Aman Real Estate i Aman Rent a Car.
 
Leskovački Orion posluje od 2001. godine i bavi se uglavnom maloprodajom robe široke potrošnje. U okviru poslova veleprodaje robe široke potrošnje koji učestvuju sa 10 odsto u ukupnom poslovanju, Orion sarađuje uglavnom sa kupcima iz takozvane HORECA kategorije (restorani, kafići, hoteli i drugi), navodi se u rešenju Komisije. 

NEMAČKI TRGOVINSKI LANCI GLAVNI U EVROPI, ALI I LOKALCI IMAJU BUDUĆNOST

Celokupan prihod od poslovanja, Orion ostvaruje na teritoriji grada Leskovca u 33 maloprodajna objekta, u kojima je zaposleno 280 radnika. 

Trđišni udeo Amana na nacionalnom u trgovini na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno hranom, pićem i duvanom iznosi 0-5% prema ostvarenim prihodima od maloprodaje, odnosno 5-10% prema prodajnoj površini. 

Orion, sa druge strane, u Leskovcu ima veći tržišni udeo, 10-20% prema ostvarenim prihodima od maloprodaje, odnosno 10-20% prema prodajnoj površini. Kao najveće konkurente na teritoriji grada Leskovca, podnosilac prijave za koncentraciju je naveo sledeća privredna društva prema prodajnoj površini: Primanova (/10-20/%), Mercator S (/10-20/%), Lidl (/5-10/%).


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Realno

    Aman je ubedljivo najgori market u Srbiji.