Vesti iz zemlje

08.02.2024. 16:55

FON

Autor: Nova ekonomija

Beograd ponovo domaćin BBICC-a!

Najveći svetski mladi talenti na jednom mestu

Svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Beogradu...

Foto: FON

Belgrade Business International Case Competition (BBICC) je svetsko studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. BBICC će ugostiti timove i mentore čak 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola u periodu od 3. do 9. marta u Beogradu.

Takmičenje je i ove godine, sudeći po rangiranju Univerziteta u Oklandu, jednog od utemeljivača metodologije studije slučaja, rangirano među 10 najboljih takmičenja ovog tipa u svetu. Takođe, BBICC je jedino ovakvo takmičenje u celoj jugoistočnoj Evropi.

Studenti ove godine dolaze iz zemalja iz celog sveta kao što su Amerika, Australija, Kanada, Singapur, Danska… Sa njima će snage odmeriti i srpski tim, sa Fakulteta organizacionih nauka. Takmičari će imati priliku da rešavaju tri studije slučaja, dve u kraćem vremenskom intervalu od po 5 sati, dok će za treću imati na raspolaganju 24 sata. Svoja rešenja će prezentovati stručnom žiriju koji će činiti: predstavnici kompanija koje zadaju studije slučaja, industrijski eksperti i predstavnici državnih organa.

Iako takmičarski deo zauzima najveći deo agende BBICC takmičenja, učesnici će imati priliku da, kroz razne društvene aktivnosti, upoznaju Beograd i srpsku tradiciju, kulturu i običaje.

Fakultet organizacionih nauka je pionir uvođenja metodologije poslovne studije slučaja u redovnu nastavu, a na inicijativu prof. dr Vesne Damnjanović, izučavanje studije slučaja je zastupljeno i kao vannastavna aktivnost. “Studija slučaja je interaktivna metoda učenja nastala na Univerzitetu Harvard, a primenjuje se u raznim granama nauke, poput medicine i prava, a mi je konkretno primenjujemo u biznisu.

Sama studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne organizacije, koja može biti mala organizacija, velika kompanija ili čak nevladina organizacija. Ti izazovi se postavljaju pred studente koji se stavljaju u ulogu donosioca odluke. Oni analiziraju podatke, identifikuju probleme i daju predloge.” – ističe prof. dr Vesna Damnjanović, generalni direktor takmičenja BBICC i rukovodilac Centra za poslovne studije slučaja FON-a.

Nakon uspešne primene metodologije studije slučaja na FON-u i postignutih uspeha studenata na svetskim takmičenjima iz ove oblasti, kao kruna uspeha organizovan je prvi BBICC 2013. godine. Ove godine BBICC se održava po deveti put.

Za više informacija posetiti sajt, kao i zvanične profile na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.