Vesti iz zemlje

15.10.2020. 16:06

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Beograd uveo lokalne administrativne takse

Grad Beograd uveo je lokalne administrativne takse za spise i radnje u upravnim stvarima, kao i za druge spise i radnje koje organi Grada Beograda i gradskih opština na teritoriji Grada Beograda izdaju, u okviru poslova iz izvorne nadležnosti...

Nova ekonomija

Grad Beograd uveo je lokalne administrativne takse za spise i radnje u upravnim stvarima, kao i za druge spise i radnje koje organi Grada Beograda i gradskih opština na teritoriji Grada Beograda izdaju, u okviru poslova iz izvorne nadležnosti Grada Beograda.

Kako je objavljeno u Službenom listu Beograda, taska se plaća za podneske u trenutku kada se predaju, za rešenja, dozvole i druge isprave – u trenutku podnošenja zahteva za njihovo izdavanje; za upravne radnje – u trenutku podnošenja zahteva za izvršenje tih radnji.

Taksu ne plaćaju organi države Srbije, organizacije obaveznog socijalnog osiguranja, Crveni krst Srbije; Crkve i verske zajednice, diplomatsko-konzularna predstavništva strane države, pod uslovom uzajamnosti. 

Taska se, između ostalog, ne plaća za spise i radnje u postupcima koji se vode po službenoj dužnosti; u postupcima za povraćaj više ili pogrešno plaćenih javnih prihoda, za ostvarivanje prava iz socijalnog osiguranja, za spise i radnje u vezi sa predškolskim i školskim vaspitanjem i obrazovanjem, obrazovanjem studenata, stručnim usavršavanjem, odnosno prekvalifikacijom.

Taksa se ne plaća za spise u vezi sa regulisanjem vojne obaveze, kao i u postupcima za sahranjivanje. 

Ove takse će se primenjivati od 1.januara 2021. godine.

Pola ljudi iz unutrašnjosti bi da ode iz Srbije, Beograd više nije zanimljiv

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.