Vesti iz zemlje

17.04.2022. 09:27

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Beogradskom sajmu skoro pola miliona evra iz budžetske rezerve

Beogradski sajam Jovan Popović/Wikimedia

Beogradski sajam dobiće 56,5 miliona dinara (480 hiljada evra) iz budžetske rezerve za promociju kandidature Srbije za organizaciju međunarodne izložbe EXPO Belgrade 2027. godine.

Vlada Srbije je krajem januara ove godine saopštila da je Ambasada Srbije u Parizu predala pismo kandidature za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe u Beogradu – EXPO 2027. 

Sredstva rezerve u ukupnom iznosu od 56,5 miliona dinara odobravaju se Generalnom sekretarijatu Vlade radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava Privrednom društvu za priređivanje sajmova i izložbi „Beogradski sajam“, piše u rešenju Vlade. 

Beogradski sajam će sredstva rezerve koristiti za „izradu dosijea kandidata i promociju kandidature“ za organizaciju specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027. godine. 

Srbija kandidaturu za domaćina EXPO 2027 sprema iz budžetske rezerve

Predlog je da se Specijalizovana izložba BEOGRAD EXPO 2027 sa temom “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve” održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, saopštila je Vlada krajem januara.

„Organizacijom međunarodno priznate izložbe EXPO BEOGRAD 2027 Republika Srbija bi se jasno pozicionirala kao ekonomski, kulturni, ali i politički centar ovog dela Evrope“, navela je Vlada. 

Osim Srbije, kanidaturu za domaćina Specijalizovane izložbe predali su američka država Minesota i Tajland.

Prethodni specijalizovani EXPO je održan u Astani 2017. godine, a naredni planiran za 2023. godinu će se održati u Buenos Airesu.

„Beogradski sajam“ je, takođe iz budžetske rezerve, i krajem feburara dobio 23,6 miliona dinara (200 hiljada evra) za potrebe pripremanja kandidature Srbije za izložbu EXPO 2027. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.