Besplatne obuke za energetske skaute

Foto: Nova ekonomija

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) organizuje obuke za tzv. energetske skaute, u okviru projekta Young Energy Europe, koji će nakon obuke moći da prepoznaju i iskoriste potencijale uštede energije u svojim kompanijama, saopštila je Nemačko-srpska privredna komora. Rok za prijavu je 15. jul 2022. godine.

Svi energetski skauti dobijaju sertifikat o učešću od Nemačko-srpske privredne komore, a najbolje ocenjeni energetski skauti imaće priliku da predstave svoje projekte na posebnom događaju u Berlinu, navodi se u saopštenju Nemačko-srpske privredne komora. 

Program se održava drugu godinu zaredom i obuke su besplatne, biće održane uživo, u prvoj polovini oktobra ove godine i broj mesta je ograničen. Imajući u vidu da se energija najviše gubi u industrijskim pogonima, tu se može ostvariti i najveći učinak pri primeni neophodnih znanja i mera u oblastima energetske efikasnosti i optimizacije resursa, piše na sajtu AHK Srbija. 

NEMAČKE KOMPANIJE TRAŽE DOBAVLJAČE NA ZAPADNOM BALKANU

Projekat se finansira u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI) Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Nemačke (BMWK) i sprovodi se zajedno sa inostranim privrednim komorama u partnerskim zemljama, navodi se u saopštenju.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.