CarGo umesto protesta poklanja besplatan prevoz roditeljima s decom

Udruženje CarGo najavilo je će sutra umesto najavljenog protesta svim roditeljima sa decom obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečijih sedišta.

Prevoz će biti besplatan od 8.00 do 17.00 u iznosu do 500 dinara, prilikom poručivanja ECO klase koja poseduje dečija sedišta. 

"Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti gradjana o ovoj veoma važnoj temi – bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece", rekao je predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić. 

Ona je istakao da članovi Udruženja CarGo poseduju dečija sedišta koja su predvidjena za decu od devet kilograma do 36 kilograma.

Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da sva deca mladja od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, a da deca mladja od 12 godina ne smeju sedeti na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.

"Svakodnevno smo svedoci toga da taksi udruženja ne poštuju navedene propise već prevoze najmladje bez sedišta za decu i time ih izlažu velikoj opasnosti i upitao nadležne organe zašto ćute na nepoštovanje zakona", rekao je Vučić. 

CarGo će, kako je dodao, nastaviti da podseća ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović "da su gradjani ti koji treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona, štiteći samo svoj interes i interese taksi kartela".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara