Vesti iz zemlje

21.09.2021. 17:22

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Danas počinju prijave: Subvencije od 5.000 dinara za kupovinu bicikala

Sekretarijat za zaštitu životne sredine pozvao je stanovnike Beograda da se prijave za subvencije za kupovinu bicikala u iznosu od po 5.000 dinara.Sekretarijat je raspisao javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bic...

Pixabay

Sekretarijat za zaštitu životne sredine pozvao je stanovnike Beograda da se prijave za subvencije od po 5.000 dinara kao podršku u kupovini bicikala. 

Sekretarijat je raspisao javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta pod nazivom „Kupuješ bajk, uštedi 5.000“.

Ukupna sredstva za ovu namenu u budžetu grada Beograda iznose 10 miliona dinara, od čega je 9 miliona dinara određeno za pružanje podrške građanima.

To znači da opredeljena sredstva za podršku nabavke bicikala može dobiti najviše 1.800 građana. 

Raspodela sredstava za kupovinu bicikala poverena je Udruženju „Jugo cikling kampanja“ iz Beograda. 

Na sajtu Jugo cikling kampanje jutros je objavljeno obaveštenje u kojem se pozivaju građani koji su se prijavili između 7 i 8 časova jutros, da zbog tehničkg problema odrade ponovnu prijavu.

„Molimo korisnike koji su se prijavili izmeću 7.00 – 8.00 zbog tehničkih problema, odrade ponovnu prijavu radi kontrole“, navodi se na sajtu. 

Ko može da učestvuje?

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na administrativnoj teritoriji Grada Beograda, u trenutku odnošenja prijave.

Samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva. Građani će se rangirati prema vremenu prijave. 

Zainteresovana fizička lica se mogu prijaviti na Javni poziv u periodu od 22. septembra 2021. godine u 7 časova do 24. septembra u 24 časa.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem traženih podataka putem aplikacije koja je dostupna isključivo na sajtu Jugo cikling kampanje – www.bicikl.info.

Bicikl mora da bude kupljen od domaćih proizvođača, mora da bude nov, za decu ili odrasle, i da se pokreće pomoću pedala. 

Takođe, sredstva se ne mogu dodeliti za kupovinu električnog bicikla.

Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog konkursom (5000 dinara), fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.