Vuk Guberinić direktor CarGo FOTO: N1

Delegacija EU pozvala na sastanak direktora kompanije CarGo

Vuk Guberinić direktor CarGo FOTO: N1
Šefica ekonomskog sektora i evropskih integracija Delegacije Evropske unije u Srbiji Radica Nusdorfer pozvala je na sastanak direktora kompanije CarGo Technologies Vuka Guberinića, saopštio je danas CarGo.

Poziv za sastanak poslat je u ime šefa Delagacije EU u Srbiji Sema Fabricija sa kojim su želeli da razgovaraju predstavnici kompanije CarGo.

Sastanak predstavnice Delegacije EU u Srbiji i direktora kompanije CarGo Technologies biće održan sutra.


Guberinić je rekao da mu je drago što je Delegacija EU  reagovala u tako kratkom roku, što, prema njegovim rečma, predstavlja dokaz da je Evropskoj uniji stalo do razvoja konkurentnog tržišta u Srbiji i opstanka zdrave privrede, koja otvara nova radna mesta i Srbiju uvodi u Evropu.

"Sastanak ćemo iskoristiti da prenesemo svoje stavove u oblasti politike zaštite konkurencije, ali ćemo i doneti dokaze koji potvrđuju postojanje taksi kartela koji je uticao na donosioce odluka da usvoje Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je krajnje nepovoljan za gradjane Srbije, koji im uskraćuje slobodu izbora, povećava cene i stvara monopol na tržištu koje bi trebalo da bude slobodno", rekao je Guberinić.

On je naglasio da se nada da taj jasan signal Evropske unije predstavlja nadu da će i Komisija za zaštitu konkurencije isto u kratkom roku odgovori na Inicijativu preduzetnika i kompanije CarGo, po kojoj će postupanje dovesti do oslobadjanja tržišta.

"Mi se ne borimo samo za CarGo, što ćemo i ovim sastankom pokazati, već za sve male i rastuće preduzetnike, preduzetnički duh, slobodnu privredu, kao i za sve ljude kojima je stalo do razvoja Srbije. Na tom putu mi nismo sebični. Ponudili smo našu ekspertizu i domaću pamet državi, kako bismo pomogli u digitalizaciji i modernizaciji državne uprave", rekao je Guberinić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara