Srbija

12.09.2023. 08:00

Autor: Nova Ekonomija

Deset godina Nove ekonomije

Nova ekonomija

Nova ekonomija

Srbija

12.09.2023. 08:00

Nova ekonomija, vodeći ekonomski magazin i portal, obeležava 10 godina rada.

Nova ekonomija je jedan od retkih modernih medija koji pruža pouzdane, tačne i razumljive informacije o ekonomiji, srpskoj i svetskoj privredi. Uz zanimljiv i razumljiv pristup ekonomskim temama, kao i moderan dizajn print izdanja i portala, uspeli smo da privučemo široku čitalačku publiku u Srbiji, regionu i dijaspori.

Osim toga, Nova ekonomija je vrlo često citirana ne samo u drugim medijima, nego i u akademskim časopisima. Naš rad prepoznali su i komercijalni klijenti koji se redovno oglašavaju u štampanom izdanju, na portalu, kao i u specijalnim izdanjima Nove ekonomije.

Nikada nismo odustali od inicijalne ideje da promovišemo znanje, rad, inicijativu, obrazovanje, nove tendencije u nauci i tehnologiji, preduzetništvo, biznis, mlade i uspešne ljude u zemlji i inostranstvu.

Uporedo smo kontinuirano objašnjavali šta se zaista dešava u ekonomskoj politici zemlje, kako bi građani mogli da donesu ispravne odluke, važne za svakodnevni život, porodicu i posao.

Unapređenje ekonomske i finansijske pismenosti građana ima važno mesto u stategiji Nove ekonomije i mi smo tom cilju posvećeni tokom čitave decenije postojanja.

Važan element te strategije je podizanje kvaliteta ekonomskog znanja novinara. U saradnji sa renomiranim ekonomistima i stručnjacima za poreze, budžet i finansijske izveštaje, održali smo dosad nekoliko desetina obuka za novinare iz cele Srbije.

Izdali smo, uz pomoć OEBS-a, Priručnik za ekonomske novinare, jedinistveno izdanje tog tipa u regionu, dostupno besplatno svim studentima, mladim novinarima, ali i iskusnijim kolegama koje žele da steknu bazična znanja o ekonomiji i o praćenju ekonomskih tema.

Napravili smo i besplatne online kurseve za novinare na našoj platformi za učenje Bigboost.rs.  

U narednom periodu, nameravamo da osnažimo naše kapaciteta za sopstvenu video produkciju i ponudimo tržištu nove formate, kako bismo još više promovisali ekonomske sadržaje i proširili publiku.
Nova ekonomija je član Saveta za štampu i Asocijacije medija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.