Srbija

07.12.2023. 15:59

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Dodeljen ugovor za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića

Foto: Beoinfo/Printskrin

Srbija

07.12.2023. 15:59

Grupa od šest firmi dobila je posao rekosntrukcije Trga Nikole Pašića u Beogradu. Njima je u postupku javne nabavke koji je sproveo Sekretarijat za investicije dodeljen ugovor vredan više od 701 milion dinara (sa PDV-om).

Iz odluke o dodeli ugovora vidi se da će na poslovima vezanim za rekonstrukciju trga biti angažovane firme – GP Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional.

Grupa ovih firmi bila je jedini ponuđač na tenderu za izvođenje radova na rekonstrukciji trga.

Vrednost dodeljenog ugovora je 584 miliona dinara, bez PDV-a, odnosno 701,1 milion dinara sa PDV-om, vidi se u odluci o dodeli.

Najveći deo posla, preko 70 odsto, izvešće firma GP invest gradnja koja će biti zadužena za građevinske radove na spoljnom uređenju, instalacije vodovoda i kanalizacije, ozelenjavanje i mašinske instalacije.

Firma Alex E&C zadužena je za mašinske instalacije (fontanska tehnika), Tesla sistemi za telekomunikacione i signalne instalacije, te glavni projekat zaštite od požara.

Izabrani izvođač biće dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, pisalo se je u modelu ugovora koji je deo tenderske dokumentacije.

Kako se vidi iz dokumentacije, trg treba da bude popločan granitnim poločama „crvenkastog tona“, pravougaonih i kvadratnih oblika, maksimalnih dimenzija 40x80x10 centimetara, a u planu je i rušenje postojeće fontane i izgradnja nove.

Radovi na restauraciji spomenika nisu obuhvaćeni ovim projektom, ali je neophodno tokom izvođenja radova na trgu zaštiti postojeći spomenik od oštećenja, navodi se u dokumentaciji.

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić je nedavno najavio rekonstrukciju Trga Nikole Pašića i dodao da ostaje sve isto, ukazujući na to da je prema predlogu od pre nekoliko godina bilo planirano da se fontana ukloni.

„Naravno da je fontana postala simbol ovog trga i da je nećemo uklanjati. Samo uređenje trga će ostati isto, ali sve će biti novo, nove ploče, nova fontana“, rekao je Šapić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.