Srbija

28.03.2022. 10:34

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

DRI dala preko 2.000 preporuka u 2020. godini

Pixabay

Srbija

28.03.2022. 10:34

Državna revizorska institucija je u revizijama sprovedenim u 2020. godini dala subjektima revizije 2.155 preporuka i objavila ih u Registru preporuka za 2020. 

Najviše preporuka DRI je dala u revizijama finansijskih izveštaja 1.215, zatim u revizijama pravilnosti poslovanja 534, u revizijama svrsishodnosti poslovanja 264 preporuka, a u kombinovanim revizijama finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja 142 preporuke.

Od ukupno 2.155 preporuka, 937 se odnose na preporuke „prvog prioriteta“ i prema Zakonu o Državnoj revizorskoj instituciji treba da budu sprovedene u roku od 90 dana, 1.008 preporuka „drugog prioriteta“ koje treba da budu realizovane u roku do godinu dana i 210 preporuka „trećeg prioriteta“ za čije je sprovođenje potrebno do tri godine.

DRI: Nepravilnosti u Pošti, od javnih nabavki do službenog automobila

Кada se posmatra procenat izvršenja preporuka po vrstama revizija, najveći procenat sprovođenja preporuka je, za sada, u revizijama pravilnosti poslovanja 92 odsto, a najmanji u revizijama svrsishodnosti poslovanja 50 odsto, rekao je predsednik DRI i generalni državni revizor Duško Pejović. 

Prema rečima Pejovića, najveći je procenat izvršenja preporuka prvog prioriteta, i to 91 odsto.

Nastavak objavljivanja Registra preporuka predstavlja dodatni korak ka povećanju transparentnosti i finansijske discipline institucija javnog sektora, kao i odgovornosti u trošenju javnih sredstava, navodi DRI. 

„Gale Muškatirović“: Nepravilnosti sa zakupom i finansijskim izveštajima

„G

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.