Vesti iz zemlje

20.02.2015. 14:10

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Država prodaje 700 hektara po ceni od osam miliona evra

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je javni poziv za prodaju poljoprivrednog preduzeća Aleksa Šantić iz banatskog mesta Aleksa Šantić.

Kako se navodi, na prodaju je ponuđeno poljoprivredno zemljište s pratećim objektima u svojini AD „Aleksa Šantić“, ukupne površine 699 hektara i 52 ara, po početnoj ceni od 7,94 miliona evra, što je tržišna vrednost procenjena 31. decembra 2013. godine.

Javni poziv za prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem objavljen na sajtu te Agencije za privatizaciju i u dnevnom listu „Politika“, a pravo učešća u privatizaciji imaju domaća fizička i pravna lica. 

Prijave za privatizaciju poljoprivrednog dobra „Alesa Šantić“ mogu se podneti do 8. aprila godine do 12.00 Agenciji za privatizaciju koja se nalazi na Terazijama 23 u Beogradu. 

Depozit za učešće u tom postupku od 794.189 evra može se uplatiti u gotovom novcu ili polaganjem prvoklasne bankarske garancije. 

Otvaranje „glavnog koverta“ i koverte sa podacima o ponuđaču održaće se 8. aprila u prostorijama Agencije za privatizaciju u u 13.00, dok ćee koverte sa ponudom bit otovorne 20. aprila u 11.00. Koverat sa oznakom „Ponuda“ otvara se samo ukoliko Komisija odobri prijavu za učešće.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Profesore Šoškiću, do polovine 2018. ΛV je bajkolažno prognozirao prosečnu neto platu od 500 evra, kasnije je snižio na 470 evra, da bi u oktobru ona stvarno je ostvarena na iznosu od samo 422 evra. Penzije od 2014. godine su porasle za 7,5%, a troškovi života za više od 20%, to je posledica „veće penzije no ikad“. Sada se počinje sa novim bajkolažama, narod je navikao. Što se tiče jačine dinara koga je stavio Blumberg, jeste dinar je druga svetska valuta, nakon meksičkog pezosa, al’ ne srpski, već bahreinski dinar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.