Vesti iz zemlje

16.06.2014. 09:58

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Dve trećine žena zaposleno na određeno

Prema podacima Svetske banke, u Srbiji više od 70 odsto pripadnica lepšeg pola koje rade nema ugovor o stalnom zaposlenju.
U Udruženju poslovnih žena Srbije potvrđuju ovaj podatak i naglašavaju da su, iako se u javnosti stalno govori o borbi protiv bele kuge, retki poslodavci koji su spremni da zaposle mladu ženu na neodređeno vreme, iz straha da će ona odmah otići na trudničko bolovanje.
„Žene u Srbiji su najugroženije na radnom mestu u periodu stvaranja porodice“, kaže Ljiljana Karaklajić, članica Udruženja poslovnih žena i vlasnica preduzeća „D ekspres“ iz Beograda. 
Kada se rode deca dolazi i do čestih bolovanja, zbog bolesti mališana i drugih obaveza, što takođe može predstavljati problem za poslodavce. Ipak, Ljiljana Karaklajić smatra da su u dosadašnjem sistemu radnici koristili sve načine da što manje rade, te da one delove Zakona o radu koji idu njima u korist, na neki način, zloupotrebe.
Izuzetak je zamena privremeno odsutnog zaposlenog, kada se ugovor na određeno može ugovoriti do njegovog povratka“, piše u zakonu. 
Prema novom nacrtu, maksimalno trajanje ovakvih ugovora je dve godine. 
„Nije problem u zakonskim odredbama i njihovim promenama, već u tome što ih naši poslodavci ne poštuju. Naš zakon je i do sada na pravi način regulisao ovu oblast, ali da je važio ne bi sada imali toliko radnika na određeno. Dobar prosek „vuku“ javna preduzeća, dok u ostalim veliki broj ljudi radi bez ugovora za stalno.“, kaže Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata. 
Srbija je do sada imala najkraće maksimalno trajanje ovakvog ugovora, što je činilo, smatraju poslodavci, manje konkurentnom u odnosu na zemlje u okruženju. 
„Pitanje rodne ravnopravnosti je posebno pitanje u Srbiji. Tržište rada je sve surovije i manje, skoro da ga nema. Poslodavci koriste situaciju, te je procenat ovakvih radnika sve veći. Najviše brine diskriminacija polova i divljački odnosi u svetu rada i kapitala“, kaže Ivica Cvetanović iz Konfederacije slobodnih sindikata. 
Za Ljiljanu Karaklajić iz Udruženja poslovnih žena produžetak ugovora na dve godine rada na određeno vreme će olakšati poslodavcima, jer je to dovoljan period da se sagleda da li će radnik biti primljen za stalno. I do sada su poslodavci većinom „držali“ radnike više od jedne godine, ali tako što su nakon isteka prve godine preimenovali radno mesto, odnosno primali istog radnika na novo radno mesto sa novim ugovorom na određeno vreme. I tako unedogled. 
„Neće me iznenaditi da pojedini poslodavci istu metodu koriste i sada, kada rad na određeno vreme zakonski bude dve godine“,objašnjava Karaklajić. 
„Nadam se da će oni koji kontrolišu primenu zakona biti svesni ovog problema i prilagoditi svoje mehanizme kontrole. Jedan od razloga zbog koga su do sada poslodavci zapošljavali radnike na određeno vreme je pre svega loš zakon o radu koji štiti neradnike. Drugi je činjenica da su radnici mnogo posvećeniji i odgovorniji, kada su primljeni na određeno vreme“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Svako ima svoju teoriju, pa zato ja imam pravo na istinu . Istina je sledeca : Sve je krenulo od SAD . Na vlast su dosli kriminalci, oliceni u „poslovnim ljudima“, organizovali svoja udruzenja u svetsku kriminalnu organizaciju tipa „kominterne“, ali naziv koji bi odgovarao bio bi „mafija-internacionale“ . Ova internacionalna mafija, na celu sa kriminalnim strukturama iz SAD , povezala se sa cpecijalnim i tajnim sluzbama tipa CIA , pa je na taj nacin sebi stvorila zvanican status politicara iza koje stoji „drzava“ , a drugim recima, mafija je prisvojila drzavu. Jedini otpor toj mafiji pruzila je Rusija na celu sa Putinom, pa je mafija krenula na Rusiju i Putina . Jednostavna istina, o kojoj bi jos mnogo toga moglo da se kaze, ali pametnom je i ovo dovoljno .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.