Srbija

12.02.2024. 10:43

Autor: Katarina Pantelić

EPS i Elektrodistribucija traže bar 48,5 miliona evra za kompleks na Novom Beogradu

Papiri, dokumentacija, preduzeća Izvor: Pixabay

Papiri, dokumentacija, preduzeća

Srbija

12.02.2024. 10:43

Nedugo pošto je prodata godinama zapuštena, nedovršena zgrada preduzeća Rad, u njenom komšiluku u Bloku 20, Elektroprivreda Srbije ad Beograd i Elektrodistribucija Srbije doo Beograd oglasile su prodaju građevinskog zemljišta na nekoliko katastarskih parcela. Početna cena po kojoj se prodaje ova imovina je 48.536.127 evra, a rok za podnošenje ponuda je 12. mart.

Te parcele oivičene su ulicama Vladimira Popovića i Milentija Popovića i Zemunskim putem, a nekoliko objekata na tim parcelama su takođe oglašene na prodaju iu to putem prikupljanja pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti u zajedničkoj svojini, piše eKapija.

Reč je konkretno o parcelama čije su površine 5.424, 5.016, 1.741 i 428 metara kvadratnih. Na prodaju su i objekti u izgradnji na predmentnim parcelama – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

„Iz prodaje se izuzima elektroenergetski deo objekta A, trafostanica 110/10 kilovolti, koja se nalazi u centralnom delu objekta i zauzima etažu podruma, prizemlja i mezanina, sa površinom od 2.601,43 metara kvadratnih, sa pripadajućim ventilacionim kanalima koji se prostiru do krova. Elektrodistribucija Srbije doo Beograd ostaje isključivi investitor na trafostanici“, ističe se u oglasu u kome se naglašava da se nepokretnosti prodaju u viđenom stanju.

Kako je naglašeno, kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće najviša ponuđena cena koja mora biti jednaka sa početnom ili veća od nje.

Rekordan profit EPS-a u 2023. godini

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.