Vesti iz zemlje

03.06.2016. 09:51

Beta

Autor: Nova Ekonomija

EPS i ‘Simens’ grade trafostanicu vrednu 7,7 miliona evra

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije i kompanija „Simens“ Beograd potpisale su Ugovor o izgradnji trafostanice (TS) „Beograd 23 – Autokomanda“, vredne 7,7 miliona evra.

Ugovor o izgradnji TS koja će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac, potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor kompanije „Simens“ Beograd Udo Ajhlinger.

TS će biti površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine.

Grčić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je izgradnja TS „Beograd 23 – Autokomanda“ na koju se godinama čekalo, značajna ne samo za distributivni sistem već i za celokupnu infrastrukturu Beograda, jer se gradnjom takvih objekata stvaraju preduslovi za brži privredni razvoj prestonice i podiže kvalitet usluga za postojeće kupce.

„Prioritet EPS-a je modernizacija sitema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga i zato svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuje da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim kompanijama“, kazao je Grčić.

Prema njegovim rečima nova trafostanica je važna jer rasterećuje postojeću mrežu i osigurava stabilno snabdevanje dela Beograda gde ima dosta ambasada, stambenih blokova, dva velika fudbalska stadiona, železnička stanica Prokop, a stvara uslove i obezbeđuje energetsku stabilnost za realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

On je najavio da će u naredne dve godine EPS započeti slične projekte kao ovaj.

Ajhlinger je kazao da „Simens“ dugo godina uspešno sarađuje sa EPS-om na projektima koje doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života građana.

„Simens je ponosan što je deo vizije EPS-a da obezbedi pouzdani i modernii energetski sistem“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, „Simens“ će EPS-u isporučiti visoko i srednje naponsku opremu, sistem za upravljanje i relejne zaštite koji su najsavremenija oprema poslednje generacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Neću i ne želim da komentarišem tekst na početku priče, ponajviše zato što samatram da je tema debelo isplotizirana. Nisam hidrogeolog ali sam u struci koja je bliska, dakle geolog, geotehničar! Ali bih jednom rečenicom komentarisala tekst koji je potpisao “Antikomunista“ i baš bih volela da znam koje je profesije taj “Antikomunista“. Uopšte nije istina da se profesori sa naših tehničkih fakulteta ne angažuju u privredi. Takvu glupost dugo nisam čula! Jedina istina je da nam mladi ljudi zaista odlaze, pored prirodne činjenice da stari umiru. Ali početak izlaganja “Antikomunise“ je zaista sumljiv…on piše: “Ostavimo za trenutak politiku i korupciju sa strane…“ Tu leži ključ i odlaska mladih, a i same, pre svega političke “dileme“ oko Makiša (stružnih dileme nema!). Koliko mora da si neobrazovan , možda neupućen, a ponajviše bahat i bezobrazan ili možda da pripadaš istoj toj grupi korumpiranih i političara da takvu jednu činjenicu danas prenebegneš! Svedok sam menjanja prostornih planova uporedo sa izgradnjim “Beograda na vodi“, kao i proglašavanja zone u Makišu namenjene Depou za zonom izvan zaštite u odnosu na izvorišta za vodosnabdevanje. Ne …ne radi se o politici ili korumpiranoj bagri moćnih u ovoj državi! 🙂 Ostavimo na miru ono malo vrednih i odgovornih profesora koji bi na osnovu svog profesionalnog iskustva imali da kažu nešto i stanu u odbrani struke kojom se bave i u odbranu svih nas koji živimo u ovom gradu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.