Vesti iz zemlje

21.08.2014. 09:18

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

EPS snabdevanje: Počinje prinudna naplata za 100.000 neplatiša

EPS Snabdevanje počelo je prinudnu naplatu od dužnika iz kategorije domaćinstava koji imaju dug za električnu energiju zaključno sa novembrom 2013. godine.
Iako je bilo dovoljno vremena da se taj dug izmiri i pored opomene, oko 100.000 neplatiša nije izmirilo svoje obaveze, a nastali dug će biti naplaćen prinudnim putem, saopštio je EPS Snabdevanje.
Predmeti za prinudnu naplatu raspodeliće se do kraja ove nedelje i to po slučajnom rasporedu, pri čemu će svi registrovani izvršitelji dobiti podjednak broj predmeta i na transparentan način. Time je u postupku dodele predmeta obezbeđena ravnopravnost svih izvršitelja na teritoriji sedišta EPS Snabdevanja. 
Bez obzira na visinu duga, dužnici će, dodaje se u saopštenju, pored iznosa duga i zakonom određene kamate imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara, a za veća dugovanja obračunavaju se po skali koja je propisana i objavljena u Službenom glasniku RS. 
EPS Snabdevanje, takođe, želi da obavesti javnost, ističu u tom privrednom društvu, da se u skladu sa prestankom važenja Zakona o radiodifuziji i stupanjem na snagu Zakona o javnim medijskim servisima, mesečna RTV pretplata ne naplaćuje od avgusta 2014. godine. 
Uplate za RTV pretplatu po zaduženju za jul kupci će moći da izmire na dosadašnji način samo do izlaska novog obračuna za avgust. 
Na računu za avgust, koji će građani dobiti početkom septembra, naći će se obaveštenje o stanju duga za RTV pretplatu, kao i broj računa Javnog medijskog servisa Radio televizije Srbije, na koji će građani moći da izmire svoja eventualna zaostala dugovanja. 
To znači da od dana dobijanja računa za električnu energiju za avgust sav novac koji kupci uplate odlazi samo na izmirenje obaveza za električnu energiju, navodi se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zdravo, ja sam gospođa celina campbell privatni kreditni zajmodavac koji daje priliku za život. Da li vam je potreban kredit da biste odmah otplatili dugove ili vam je potreban kredit da biste poboljšali svoju reklamu? Da li su vam banke i druge agencije ikada bile odbačene u finansijskom smislu? Da li vam je potreban unifikacija zajma ili založnog prava? Ponovo tražimo jer smo ovde za sve probleme koje ste finansijski ranije imali. Mi damo uštede pojedincima kojima je potrebna finansijska pomoć, koji imaju lošu kreditnu liniju ili trebaju novac za plaćanje računa, da ulažu u trgovinu na nivou od 2%. Koristiću ovaj medij da vas obavestim da nudimo pomoć koja vam može biti poverena i korisnica i bićete spremni ponuditi vam kredit. Zato nas kontaktirajte putem elektronske pošte na: (celinacampbellloanfirm@gmail.com)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.