Erste banka objavila drugu emisiju dinarskih obveznica vrednih 3,5 milijardi dinara

Erste banka objavila je drugu emisiju dugoročnih dinarskih obveznica ukupne vrednosti 3,5 milijardi dinara.

Ponuda je namenjena unapred poznatim kupcima – profesionalnim investitorima, a posle listiranja na Beogradskoj berzi biće dostupna i ostalim pravnim i fizičkim licima. 

Obveznice će biti izdate po nominalnoj vrednosti od 10.000 dinara, sa rokom dospeća od dve godine i jednog dana. 

Kamatna stopa je varijabilna i iznosi tromesečni belibor plus jedna odsto 

"Erste banka se, nakon veoma uspešne emisije 2012. godine, po drugi put odlučila na ovaj korak u cilju podrške razvoju tržišta kapitala, kao i diversifikacije izvora za obezbedjenje likvidnosti banke. Tada pionirski korak za naše tržište pokazao nam je da postoji veliko interesovanje za ulaganje u obveznice stabilnih i perspektivnih banaka pa i ovoga puta očekujemo da će ponudjeni uslovi privući veliki broj investitora", rekao je predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić. 

Ocenio je da će Erste banka širenjem lepeze emitovanih obveznica pospešiti razvoj domaćeg tržišta kapitala i sekundarnog tržišta dužničkih hartija od vrednosti. 

To će u poslednjoj deceniji biti četvrta emisije korporativnih obveznica izdatih od strane komercijalnih banaka, od čega će dve emisije biti obveznice Erste banke. 

Na taj način Erste banka potvrđuje svoju opredeljenost da istakne značaj korišćenja proizvoda tržišta kapitala i njihovo kombinovanje sa tradicionalnim izvorima za finansiranje poput depozita, navodi se u saopštenju banke. 

Obveznice će biti listirane na Beogradskoj berzi i sekundarno trgovanje će biti moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na vanberzanskom tržištu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.