Vesti iz zemlje

25.02.2014. 14:55

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Erste banka odgovorila na izveštaj NBS-a

Povodom izveštaja objavljenog na sajtu Narodne banke Srbije , u kojem se navodi da je u januaru 2014. ponderisana kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje u Erste Banci iznosila 81,56 odsto na godišnjem nivou, Erste Banka saopštava i precizira da kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje po tekućim računima građana u Erste Banci od 21. januara 2014. iznosi RKS NBS + 8 odsto na godišnjem nivou, što uzimajući u obzir trenutnu vrednost referentne kamatne stope Narodne banke Srbije od 9,5 procenata, iznosi ukupno 17,5 odsto na godišnjem nivou.

Prethodno, kamatna stopa na nedozvoljeno prekoračenje u Erste Banci je iznosila četiri odsto mesečno odnosno 61,15 procenata na godišnjem nivou.

Narodna banka Srbije je u svom izveštaju koristila ponderisane kamatne stope te je u skladu s tim obračunata visina od 81,56 odsto. Odgovarajuća ponderisana kamatna stopa za aktuelnu stopu od 17,5 odsto iznosi 18,97 procenata.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Velja se dosta nakraduckao, šta će mu više. On sada ispašta grehove iz 2000. zbog tumbanih i oštećenih autobusa, kamiona i vozila na putu Čačak-Beograd. Takođe kunu ga putnici zbog nabavke krševa od švedske lokomotive i vozova, da ne uđe čovek. Vučić ne sme da ga postavi za direktor Koridora, prošle godine na poslu jedva ostade živ, zaglavio se u blatu stvorenog u polavama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.