Filmski centar ponavlja konkurs za "eminentne reditelje"

Foto: Flickr

Konkurs za sufinansiranje filmova eminentnih reditelja će biti ponovljen, najavio je Upravni odbor Filmskog centra Srbije (UO FCS).

Kako najavljuje UO FCS, ovoga puta će biti bolje precizirani uslovi "na koji se, razume se, mogu javiti isti reditelji".

Ovakva odluka je usleditla nakon burne reakcije stručne i šire javnosti zbog odbijanja predloga stručne konkursne komisije da podrži projekte filmova Gorana Markovića, Želimira Žilnika i Srđana Dragojevića, piše SeeCult.

Jovan Jelisavčić: Bašta fest je podvig koji traje i brend Bajine Bašte

"Konkurs nije doveo do očekivanog rezultata - da bude šansa za novo autorsko delo eminentnih reditelja, umesto da daje privilegovan status filmovima koji su odbačeni u redovnoj konkurenciji", piše u saopštenju FCS.

Konkursna komisija se odlučila za pristup svim filmovima dodeli nedovoljna sredstva, navodi se u saopštenju.

"Upravni odbor smatra da ovaj konkurs treba da posluži tome da eminentni reditelji brzo, uz značajnu finansijsku podršku dobiju šansu da snime svoj film, i da u tom smislu i treba napraviti jasniju selekciju".


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.