FOTO: Tatjana Milenkovic/Wikipedia

Firma gradskog urbaniste konsultant Zavoda za sport

FOTO: Tatjana Milenkovic/Wikipedia

Kompanija u vlasništvu gradskog urbaniste Beograda Marka Stojčića pobedila je na tenderu za konsultanta u sprovođenju kapitalnih projekata Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije, saznaje Nova ekonomija.

Stojčićeva firma Otvoreni atelje grada Arhitekton, u zajedničkoj ponudi sa preduzećem ELKOMS, dobila je posao na tenderu za pružanje stručne usluge konsultacije za 920.000 dinara.

Kako stoji u dokumentima Uprave za javne nabavke, Arhitekton i ELKOMS dobili su posao kao jedini ponuđač. Iz Obaveštenja o zaključenom ugovoru vidi se da je ugovor sklopljen 28. juna ove godine. 

Stojčićev Arhitekton takođe je pobedio na tenderu Zavoda za sport za izradu projekta izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane u Košutnjaku, što je prva objavila opoziciona Inicijativa Ne davimo Beograd.

Ovaj posao Arhitekton je dobio u zajedničkoj ponudi sa preduzećem BauProjekt za 25 miliona dinara, 2017. godine.

Radovi na izgradnji multifunkcionalne dvorane za šest sportova na Košutnjaku izazvali su veliko ogorčenje meštana zbog seče drveća u tom delu parka. 

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u postupku ove javne nabavke, Inicijativa Ne davimo Beograd podnela je prijavu protiv Stojčića Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim što je gradski urbanista, Stojčić je u javnosti nastupao i kao član glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Kompanija ELKOMS, koja je dobila konsultantski posao u zajedničkoj ponudi sa Arhitektonom, takođe je angažovana na projektu koji je izazvao kontroverze u javnosti – izgradnji gondole na Beogradskoj tvrđavi.

ELKOMS je jedna od četiri firme kojima je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo posao izgradnje žičare za 1.794.000.000 dinara.

Predstavnici ove kompanije predstavili su u junu ove godine Studiju o proceni uticaja projekta na životnu sredinu, ali stručna javnost je ocenila da ta studija nije odgovorila na važna pitanja o projektu.

F. Rudić

PROČITAJTE JOŠ:

Evo ko i zašto seče drveće na Košutnjaku

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.