Vesti iz zemlje

14.05.2016. 11:20

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Formalno ugašenom Tanjugu uplaćeno iz budžeta 42 miliona dinara

Novinskoj agenciji Tanjug, koju je Vlada Srbije ugasila 31. oktobra, uplaćeno je od tada od budžetskih korisnika blizu 42 miliona dinara, pokazuju podaci Uprave za trezor, koje je prenela Koalicija za nadzor javnih finansija. 

Posle odluke Vlade o gašenju Tanjuga, agencija je nastavila da radi i emituje vesti i od tada do 15. marta „ostvaruje značajne prihode od strane budžetskih korisnika“, saopštila je Koalicija za nadzor javnih finansija.

„Kada će APR-u biti podneta prijava za brisanje Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, koliko je trenutno zaposlenih i da li im se isplaćuju zarade i doprinosi i koliko će građane Srbije koštati gašenje Tanjuga, pitanja su na koja nema odgovora od strane nadležnih“, saopštila je Koalicija.

U evidenciji novčanih iznosa koje su budžetski korisnici uplatili Tanjugu od momenta njegovog gašenja, a koju je prenela Koalicija, nalaze se i dve uplate iz budžetske rezerve, od ukupno oko 38 miliona dinara, koje su namenjene za „obezbeđenje nedostajućih sredstava potrebnih za rešavanje pravnih posledica prestanka rada Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug“.

Najpre je preko Ministarstva kulture i informisanja 10. novembra Tanjugu uplaćeno blizu 17,5 miliona, odobrenih iz rezerve 30. oktobra, a potom je, 9. decembra uplaćeno i nešto više od 20 miliona dinara.

Preostalih oko 3,7 miliona dinara Tanjugu je u mesečnim iznosima, od odluke o gašenju pa do polovine marta, uplaćivalo 12 državnih ustanova i lokalnih samouprava, proističe iz evidencije koju je objavila Koalicija za nadzor javnih finansija.

Pored ovih iznosa, iz državnog budžeta prošle godine izdvojeno je i 56 miliona dinara za otpremnine za 152 zaposlena u Tanjugu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. “ čak i pod uslovom da je vakcina besplatna i lako dostupna. Sada vidimo da su ova predviđanja, na žalost, bila tačna. “
    А два битна услова су прескочена: сигурност и ефикасност – намерно или случајно остављаје за сад непознаница и терен за теорије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.