Vesti iz zemlje

22.04.2015. 17:34

B92

Autor: Nova Ekonomija

Ivica Smolić podneo ostavku u Komercijalnoj banci

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je banka.
„Nadam se da će novi menadžment u saradnji sa akcionarima nastaviti da uvećava vrednost kapitala Banke, kako bi njena privatizacija planirana za 2017. godinu bila što uspešnija i donela što veće prihode akcionarima, među kojima je najveći Republika Srbija“, rekao je Ivica Smolić.
„Zahvaljujem se klijentima na poverenju koje je našu Banku dovelo na mesto na kome se danas nalazi, a kolegama – zaposlenima i menadžmentu Komercijalne banke i akcionarima na saradnji i predanom radu bez kojih ovakvih rezultata ne bi bilo.” izjavio je. 
Komercijalna banka je vodeća banka po deviznoj štednji stanovništva i druga po učešću aktive u ukupnoj aktivi bankarskog sektora u Srbiji. Ostvaruje profitabilnost i rast poslovanja koji su u poslednjih 5 godina značajno iznad proseka bankarskog sektora u Srbiji, i ima tržišno učešće od 13 odsto. 
U 2014. godini Banka je ostvarila rast obima poslovanja od 12% u odnosu na 2013, u iznosu od 42,5 milijardi dinara. Ostvareni dobitak iznosi 4,8 milijardi dinara, a neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina 2 milijarde dinara, tako da akcionari Banke, među kojima je najveći Republika Srbija, imaju na raspolaganju dobit od 6,8 milijardi dinara, za isplatu dividendi i formiranje rezervi. 
Snažna vlasnička struktura Komercijalne banke ogleda se u akcionarima od kojih je najveći Republika Srbija sa udelom od 42,59 odsto, a zatim slede Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački DEG i švedski Swedfund.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kada si tako pametan onda mi reci zašto država ima višak para a poplave nas ubiše,nemamo kanalizaciju u polovinu glavnog grada.Za ulepšavanje,čišćenja i slično i da ne pričam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.