Iz fabrike Tigar u Pirotu odlazi 217 radnika

Od ukupno 1.387 radnika Kompanije Tigar a.d. u Pirotu, 217 je prihvatilo dobrovoljni odlazak iz kompanije, uz socijalni program.

Za realizaciju socijalnog programa je država izdvojila oko 142 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije. 

Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić kazao je da je u saradnji sa nadležnim organima Srbije završen socijalni program za 217 zaposlenih čija isplata počinje ove nedelje.

"Ovo smanjenje broja zaposlenih će značajno uticati na likvidnost svih entiteta u okviru Tigra jer će doći do smanjenja troškova zarada i naknada na zarade na mesečnom nivou od oko 12 miliona dinara", naveo je Ilić. 

On je istakao da sprovođenje socijalnog programa ne utiče negativno na proizvodni proces jer se, kako je kazao, vodilo računa da smanjenje broja zaposlenih bude iz neproizvodnog dela kompanije. 

Kako se navodi u saopštenju kompanije, smanjenje broja zaposlenih sprovedeno je u cilju dovođenja na optimalan broj koji je potreban za neometan proces proizvodnje i povećanje produktivnosti rada. 

Dodaju da to predstavlja još jednu meru novog rukovodstva kompanije u cilju unapređenja efikasnosti poslovanja i dovođenja kompanije "Tigar" u položaj da svojim kupcima nastavi da isporučuje proizvode visokog kvaliteta.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Robert

    Laž od prve do poslednje reči.Gubici nikad veći.Katastrofa.