FOTO: Pixabay

JKP za metro nabavlja usluge Telekoma Srbija

FOTO: Pixabay

Javno komunalno preduzeće Beogradski metro i voz (BMV) nabaviće usluge mobilne telefonije od Telekoma Srbija, koji je pobedio norveški Telenor ponudivši znatno manju cenu na konkursu.

Telekom Srbija ponudio je usluge na godinu dana za 193.000 dinara, znatno manje od Telenorove ponude od 594.000 dinara, vidi se iz obaveštenja o zaključenom ugovoru koje je objavljeno 20. januara.

Ovi iznosi odnose se na ukupnu jednogodišnju pretplatu bez PDV-a, a Telekom je takođe ponudio znatno niže cene rominga u Evropi i niže cene slanja SMS poruka u romingu, vidi se iz odluke o zaključenju ugovora.

Dok je Telenor ponudio cenu odlaznog poziva za Francusku, Španiju, Italiju i Nemačku od 35 dinara po minuti bez PDV-a nakon potrošenih paketa, Telekom je svoju cenu odredio na svega 0,01 dinara.

Cena SMS poruke u romingu ka tim istim zemljama u Telenorovoj ponudi iznosi pet dinara, dok je Telekom ponudio da istu uslugu naplati 0,01 dinara bez PDV-a.

BMV je krajem prošle godine raspisao javnu nabavku za formiranje grupe korisnika JKP Beogradski metro i voz od 21 broja.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, „u toku 2020 se planira povećanje broja zaposlenih pa samim tim će i broj korisnika biti veći".

Traženo je da ponuđač odobri BMV-u budžet u iznosu od 650.000 dinara sa PDV-om za benefitnu nabavku mobilnih telefonskih aparata po izboru naručioca.

Svakom nabavkom aparata od ponuđenog budžeta će se u toku trajanja ugovora oduzimati puna cena aparata koje BMV bude izabrao, a svaki takav aparat javno preduzeće će platiti po beneficiranoj ceni od jednog dinara bez PDV-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Telekomova firma preuzima MYD Sports iz Švajcarske


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.