Vesti iz zemlje

16.08.2018. 12:28

Južne vesti

Autor: Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa

Južne vesti: Građani Prokuplja platili 1,1 milion za asfaltiranje puta žene narodnog poslanika

Građani Prokuplja su platili 1,1 milion dinara asfaltiranje puta dugog 140 metara u vlasništvu supruge narodnog poslanika Darka Laketića, koji vodi do njihove kuće. Taj put nema naziv i teško bi urbanistički gledano i mogao da se podvede pod ulicu, a izlazi na državni put koji nije u ingerenciji Opštine, pišu Južne vesti.

Put na parceli Laketićeve žene dug oko 140 metara je asfaltiran na osnovu Rešenja saobraćajnog inspektora Opštine Prokuplje Milana Jovanovića iz februara i vodi do dve privatne kuće, a u jednoj od njih je prijavljen boravak narodnog poslanika Laketića, iako on s porodicom već nekoliko godina živi u Beogradu, prenose Južne vesti.

Jovanović je u Rešenju od 5. februara dao rok od 60 dana da Opština Prokuplje „izvrši rekonstrukciju kolovoznog zastora i izgradnju postrojenja za odvodnjavanje atmosferskih padavina i spreči nanošenje šljunačnog materijala-tucanika sa ulice koja se ukršta sa Ulicom Arsenija Čarnojevića, koja je inače deo državnog puta II A reda“.

U javnoj nabavci koja je raspisana na sajtu Opštine Prokuplje krajem aprila, privatni put vodi se kao „sanacija Ulice Arsenija Čarnojevića, 3. prilaz“, a u odgovoru koji je Južnim vestima prosledila lokalna samouprava piše da se radi o „kraku Ulice Arsenija Čarnojevića“, koja je inače deo državnog puta Prokuplje – Džigolj i nad kojom lokalna samouprava nema nadležnosti, niti je zadužena za njeno održavanje i sanaciju.

U Preduzeću za puteve, koje održava ovaj državni put, kažu da je kompletan menadžment ove firme promenjen od početka 2018. godine, pa samim tim ne mogu da daju informacije koje se tiču upravljanja i odluka prethodnog rukovodstva.

Iz lokalne samouprave Južne vesti nezvanično saznaju da dopis, koji bi ukazivao na probleme s pomenutom ulicom i koji bi „izveo“ inspektora na teren, nikada nije stigao na adresu Opštine, jer se radi o deonici na kojoj postoji na desetine takvih i sličnih neasfaltiranih tzv. seoskih puteva koji se ukrštaju sa glavnim.

Predsednik Opštine Prokuplje: Sve je po zakonu

U obrazloženju zašto je asfaltiran baš put u vlasništvu porodice Laketić koji vodi do njihove kuće, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović kaže da je sve urađeno po zakonu, te da se tri ulice koje se nalaze na periferiji grada ka selu Stražava – Lička, Kordunska i „krak“ Arsenija Čarnojevića koji je i sporan u čitavoj priči, asfaltiraju po Rešenju saobraćajnog inspektora.

„Zbog ugrožavanja regionalnog puta, usled nanošenja šuta nakon obilnijih nepogoda i padavina, saobraćajni inspektor je doneo rešenje u smislu zaštite regionalnog puta kojim se nalaže Opštini Prokuplje da u datom roku preduzme mere kako bi se sprečilo iznošenje materijala na regionalni put. Jedino moguće trajno rešenje je bilo asfaltiranje tih ulica i time smo rešili jedan veliki problem“, kaže se u pisanom odgovoru koji je potpisao predsednik Simonović.

Inače, radi se o kompletnom uređenju tog prostora sa asfaltom širine od oko 3,5 metara, iako pomenuta deonica nema nikakve veze sa Ulicom Arsenija Čarnojevića osim što se ukršta sa njom kao i druge dve ulice – Lička i Kordunska, koje su asfaltirane i nisu sporne, jer imaju ime i nalaze se u regulacionom planu.

Predsednik Simonović je istakao i da „dobro stanje u budžetu“ omogućava da se u narednom periodu asfaltiraju i ostale ulice, kako na gradskom tako i na seoskom području, a da će prioritet biti strme ulice, jer se u tim ulicama javlja i najveći problem nakon padavina, prenose Južne vesti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.