Kajl Skat ambasador SAD-a bio gost na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Ambasador Amerike u Srbiji Kajl Skat bio je gost Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji obeležava 81 godinu od osnivanja.

Ambasador Skat je studentima ekonomije sinoć održao predavanje o ekonomskim odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i naveo da u Srbiji trenutno radi100 američkih kompanija koje su investirale četiri milijarde dolara i zapošljavaju 18.000 ljudi.

Skat je naveo da je u članstvu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koja osim  američkih firmi okuplja i kompanije drugih zemalja, oko 200 kompanija kojezapošljavaju 100.0000 radnika u Srbiji i plaćaju 75 odsto svih poreza u našoj zemlji.

Prema njegovim  rečima, američke kompanije dolaze u Srbiju zbog kvalitetne radne snage, niskih troškova, logistike, geografskog položaja i zaposlenih koji govore strane jezike.

Od 2000. godine do 2013. SAD su u Srbij u realizovale 643,2 miliona evra besprovratne pomoći, istakao je Skot i dodao da su, osim ekonomskih veza, veoma jake i političke i kulturne veze dve zemlje.

On je pozvao studente Ekonomskog fakulteta da zbog svih iznetih činjenica razmisle kada u medijima vide neke informacije o SAD koje nisu potkrepljene dokazima.

Ekonomski fakultet, ko ji obeležava 81. godinu od osnivanja, počastvovan je posetom ambasadora SAD u Srbiji, rekao je dekan Branislav Boričić zahvalivši se Skatu na gostujućem predavanju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara