Vesti iz zemlje

05.10.2015. 21:07

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kako će biti rešena zbrka sa računima za Infostan?

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izvinio se jer je došlo do zabune i nesporazuma na računima Infostana za septembar.

Nikodijević je istakao da građani neće biti oštećeni ni za jedan dinar.

Kako je istakao, postoje dve kategorije računa koji su poslati – oni na kojima se nalazi 200 dinara za osiguranje stana i oni koji nemaju tu stavku, jer su ranije osigurani i po tom osnovu je imaju u računu. 

Prema njegovim rečima, korisnici usluga Infostana koji su dobili račune u kojima nije navedena stavka od 200 dinara za osiguranje dobiće obaveštenje da su njihovi računi validni. 

Računi na kojima se nalazi stavka osiguranja, dodao je Nikodijević, biće stornirani i korisnici će dobiti nove račune bez tih 200 dinara. 

Rokovi dospeća će biti 25. oktobar, sa svim pripadajućim popustima koji postoje, što znači da se rokovi pomeraju sa 15. oktobra za deset dana, dodao je predsednik Skupštine grada. 

On je istakao i da će građanima koji su platili račun na kojem postoji stavka integrisanog osiguranja, sledeći račun biti umanjen za 200 dinara sa pripadajućom zateznom kamatom. 

„Niko od građana neće biti oštećen i trudićemo se da svima izadjemo u susret tako da opet vratimo poverenje u sistem koji postoji i koji je jako dobar“, rekao je Nikodijević. 

Upitan kako je nastala sporna situacije, Nikodijević je rekao da je do toga došlo različitim pogrešnim tumačenjima zakona i šta je dozvoljeno, a šta nije, kao i „nekim odobrenjima koja postoje i nekim zabranama koje su izdate od 1996. godine do danas u sistemu koji se mnogo puta menjao“. 

„Sve to ne treba da interesuje građane i oni ne smeju da budu dovedeni u zabludu i zato smatramo da postoji moralna odgovornost. Verujemo da nisu prekršeni zakoni, ali nije trebalo da bude urađeno na ovakav način“, naveo je Nikodijević. 

Građani su, istakao je, morali da budu informisani i da znaju šta im se nudi kao opcija. 

„Građani ne smeju da budu dovedeni u zabludu i zato je direktor kao moralnu odgovornost ponudio ostavku i ja apsolutno pozdravljam taj čin“, naveo je Nikodijević. 

On je takođe istakao da je do septembra zabeležena rekordna naplata Infostana u poslednjih 20 godina, a cilj je da se sa time i nastavi, zbog čega se još jednom izvinio građanima i obećao da oni neće trpeti nikakvu štetu vezanu za septembarske račune za Infostan. 

Podsetimo, direktor Infostana Veselin Marković odgovorio je na ultimatum gradonačelnika Beograda Siniše Malog tako što je ponudio ostavku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. U Zrenjaninu je postojala fabrika za proizvodnju gumenih proizvoda a tada se niko nije bunio. Sada svi filozofiraju i pametuju.U svetu postoji mnogo fabrika za proizvodnju guma a i u Srbiji imamo dve , u Pirotu i Kruševcu pa mi nije poznato da tamo postoje neki problemi. Od mlaćenja prazne slame nema leba, pa bi ti pametnjakovići trebalo da se bave nečim što će im doneti bar malo leba!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.