Vesti iz zemlje

23.06.2015. 10:20

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kasne radovi u Vojvode Stepe, izvođač traži duži rok

Izvođač radova u Ulici vojvode Stepe, kompanija Ratko Mitrović zatražila je produžetak roka za 49 dana za rekonstrukciju te saobraćajnice, kaže Goran Vesić.
Gradski menadžer je naveo da o tom zahtevu konačnu odluku treba da donese nadzorni organ.
„Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda do sada je od izvođača dobila nekoliko zahteva za produženje roka i sve ukupno, njihovi zahtevi su 49 dana produženja“, rekao je Vesić i precizirao da su zahtevi, izmedju ostalog, vezani za toplovodnu i vodovodnu mrežu, postavljanje ploča. 
Kako je istakao, o nekima od tih zahteva je već odlučeno, a neki se još razmatraju, a prema ugovoru, nadzorni organ, u konkretnom slučaju Institut za puteve, jedini je ovlašćen da proceni zahteve izvođača i šta je od njih opravdano i može da se prihvati. 
Nadzorni organ, dodao je, treba da donese odluku, koja će biti obavezna i za Skupštinu grada i za izvođača radova. 
Vesić je istakao da u Skupštini grada žele i smatraju da ulica treba da bude završena na vreme, odnosno 11. jula, a dodao je i da je godinu dana, koliko je predviđeno za rekonstrukciju Vojvode Stepe koja je dugačka 4,5 kilometara, više nego dovoljno vremena. 
„Mi ovaj ugovor nismo pravili, već zatekli, tenderske uslove nismo definisali, nego takođe zatekli od prethodne vlasti, a ni izvodjača nismo izabrali. Ugovor je zaista loš za grad jer nismo imali nikakvu mogućnost da utičemo na izvodjača do kraja završnog roka“, rekao je Vesić i objasnio da nisu mogli da budu naplaćivani penali u međurokovima ili da se vrši „pritisak“ kako bi ulica bila brže završena. 
Ističući da je u tom smislu navedeni ugovor „vađenje kestenja iz vatre“, Vesić je naglasio da radovi u Beogradu moraju da se završavaju na vreme, jer nije isto raditi u prestonici ili negde na otvorenom putu. 
„Bilo šta da radite u Beogradu ometate život ljudima i svaki posao mora da bude završen na vreme“, naglasio je gradski menadžer, dodajući da je slučaj rekonstrukcije Vojvode Stepe i početak prakse koja će postojati u Skupštini grada da se više neće tolerisati nikakva kašnjenja u radovima, što će biti definisano ugovorima za naredne poslove. 
Inače, prema ugovoru za rekonstrukciju Vojvode Stepe, penali po danu kašnjenja iznose 3,7 miliona dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Biljana bili ste sjajni u ovoj emisiji a i inace sam vas fan.
    Mogli bi se videti i dogovoriti neku trajniju saradnju.
    Zoran

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.