Srbija

29.05.2023. 12:22

Autor: Mateja Agatonovic

Kentkart: Beograd jednostrano raskinuo ugovor za BusPlus

Foto: Nova ekonomija

Srbija

29.05.2023. 12:22

Kompanija Kentkart, doskorašnji operater beogradskog javnog saobraća, saopštila je da je Grad Beograd jednostrano raskinuo ugovor sa njima u nedelju 28. maja.

U saopštenju preduzeća navodi se i da kontrolori koje su upošljavali ostaju bez posla, a da da sistem koji su napravili ostaje u rukama grada, „ne samo kao BusPlus nasleđe i zaostavština, već i kao moderna tehnologija koju ovaj grad zaslužuje“.

„Jedno posebno hvala, ipak, svim našim BusPlus kontrolorima! Oni su bili ona ljudska komponenta ovog sistema, i baš zbog toga najizloženija, najranjivija, ali i najznačajnija. Ljudske sudbine i naravi sa kojima su se dostojanstveno nosili, uprkos svim pritiscima i stresovima, ono su zbog čega su oni naši heroji. Heroji koji sada ostaju bez posla i prepušteni sudbini, i kojima mi, ne našom voljom ne možemo da pomognemo“, navodi se u saopštenju.

Kentkart dodaje da je 1. februara 2012. godine u Beograd dovelo „jedan od najmodernijih modela korišćenja gradskog prevoza“.

„Mislimo da smo u tome i uspeli, o čemu svedoče i evropske nagrade koje smo dobili u prethodnoj deceniji… Na kraju, iako se sve završava onako kako ne želimo, nadamo se da ipak sve ovo nije bilo uzalud… Iskreno verujemo da će ono što ostaje od našeg sistema naći svoju primenu u vremenu koje dolazi u kome će neki novi gradonačelnik razumeti ulogu validatora i ulogu ovakvih tehnologija u javnom prevozu“ navodi se u saopštenju.

Kompanije se takođe zahvalaila i Beograđanima, svojim zaposlenima i partnerima na BusPlus projektu, svima koji su „svakodnevno, ili makar samo jednom imali priliku da očitate svoju BusPlus kartu“.

„Hvala vam što ste nam tokom ovih jedanaest i po godina pomogli da naš grad ima jedan uređen sistem koji upravlja javnim gradskim prevozom… Stojimo ponosno iza svega što smo radili, sigurni smo da će vreme pokazati šta smo dali Beogradu“, zaključuje se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.