Vesti iz zemlje

21.01.2022. 11:06

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Kentkart će naplaćivati karte i u kragujevačkim autobusima

Kompanija Kentkart dobila je posao iznajmljivanja i implementacije informacionog sistema za kontrolu i upravljanje javnim prevozom u realnom vremenu i opreme za automatsku naplatu prevoza u Kragujevcu. Ponuda koju je dala ova kompanija bila je jed...

Pixabay

Kompanija Kentkart dobila je posao iznajmljivanja i implementacije sistema za naplatu karata i upravljanje javnim prevozom u Kragujevcu. 

JKP „Šumadija“ raspisala je sredinom decembra javnu nabavku usluge iznajmljivanja i implementacije informacionog sistema za kontrolu i upravljanje javnim prevozom u realnom vremenu i opreme za automatsku naplatu prevoza. 

Ponuda koju je dala ova kompanija bila je jedina koja je stigla na tender. Kentkart je dao ponudu u iznosu od 16,5 miliona dinara bez PDV-a (19,8 miliona sa PDV-om).

Sistem treba da se sastoji od podsistema za naplatu karata sa kontrolom putnika (tiketing) i podsistema za upravljanje vozila javnog prevoza u realnom vremenu koji obuhvata i informisanje putnika (monitoring), piše u tehničkoj specifikaciji. 

Sistem treba da omogući softverski obračun rada autoprevozika, izradu reda vožnje, naplatu karata u javnom prevozu, izradu kartica na ime korisnka, kontrolu karata putem prenosnih uređajaa, dopunu karata putem terminala na prodajnim mestima. 

Vlasnik Bus plusa i ubuduće naplaćuje karte, ali pod novim imenom

Jedan od uslova za ponuđača bio je da je u prethodne tri godine (2020, 2019, i 2018.) pružio usluge iznajmiljivanja i implementacije informacionog sistema za kontrolu i upravljanje javnim gradskim i prigradskim prevozom u realnom vremenu i opreme za automatsku naplatu prevoza kod najmanje jednog korisnika u gradu koji u javnom gradskom i prigradskom prevozu ima najmanje 80 vozila i koristi GPS pozicioniranje vozila, beskontaktne smart karte, a u kojima je ugrađena oprema za elektronsku naplatu.

Početkom prošle godine kompanija Kenkart dobila je posao naplate karata u beogradskom javnom prevozu. 

Ta firma je i prethodnih deset godina naplaćivala karte u beogradskom javnom prevozu, ali pod drugim imenom, Apeks solušn (Apex solution)

Šta za sada možete sa novom „Beogradskom karticom“?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.