Ko je dobio prve korona kredite od Fonda za razvoj

Nova ekonomija

Fond za razvoj Srbije odobrio je juče prve kredite za likvidnost za 25 firmi u iznosu od 729 miliona dinara, kao deo garantne šeme države za pomoć privredi u krizi izazvanoj pandemijom koronavirusom. 

Ukupna vrednost kredita koje su ovih 25 preduzeća iz sektora mikro malih i srednjih preduzeća tražila bila je nešto više od 804 miliona dinara.

Sva preduzeća dobila su kredite na 24 meseca sa kamatom od 1 odsto. Prema podacima objavljenim na sajtu Fonda na dan 22. april, u Beogradu najveći kredit od 70 miliona dinara dobilo je preduzeće Coning, za obrtna sredstva i tekuću likvidnost.

U jablaničkom okrugu, po 120 miliona dinara dobili su Džinsi iz Leksovca i kompanija za transport Jugprom. 

U južno-bačkom okrugu, 28 miliona dinara za likvidnost dobilo je preduzeće Bramar Plus, a  40 miliona Agromonterra.

Za nabavku sirovina i plaćanje dobavljača, Ari Fruct iz Donje Kravarice dobio je 40 miliona, a  preduzeću Miralex Fruits iz Čačka odobreno je 20 miliona za plaćanje dobavljačima za smrznuto voće i povrće i isplatu plata.

U nišavskom kraju, Alu holding je za nabavku materijala dobio kredit od skoro 25 miliona dinara, a Zlatni Timok iz Svrljiga kredit od 18 miliona dinara.

Vlora Comm, firma za proizvodnju, trgovinu i građevinske usluge iz Preševa, može da računa na kredit od 30 miliona dinara.

Janeks iz Brusa dobiće od države kredit od 10 miliona dinara.

Kotleniku iz Lađevaca odobreno je 120 miliona dinara za tekuću likvidnost.

Povoljne kredite dobilo je i pet preduzetnika u iznosu 25,6 miliona dinara. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Mesecica@gmail.com

    I mene isto interesuje procedura oko ovog kredita. Podnela zahtev 30.04 i jos uvek nisam dobila nikakvu i formaciju ni da li je zahtev prihvaćen nisti bilo sta. Molim ljude koji su vec dobili sredstva da se jave i napisu svoja iskustva. Dobavljači me pritiskaju a kupci kukaju kako nemaju pare za isplatu pa sam u neobranom grozdju

  • XYZ

    Molim vas aktivirajte temu. Potpuno uredan zahtev za kredit za firmu koja posluje preko 20 god bez dana blokade, kasnjenja prema bilo kome i konstantnom profitabilnoscu smo poslali 23.04. Od tada pa do danasnjeg dana smo dobili samo informaciju da je zahtev prihvacen. Da li se zna koliko se ceka na obradu zahteva, koliko cesto UO zaseda i kada se mogu ocekivati sredstva? Mislim da je dinamika rada Fonda sada od presudnog znacaja da bi ljudi mogli uopšte da pokrenu posao.

  • Suzana

    Izvinite molim,isla sam u privrednu komoru prosle godine u decembru na obuku za start up kredite,obuku zavrsila,dobila sertifikat i kada sam otisla u postansku stedionicu ,nema formulara za poljoprivredno gazdinstvo,kome da se javim za kredit