Vesti iz zemlje

31.05.2016. 14:15

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Kompanija Veritas pridružila se Microsoft Enterprise Cloud alijansi

Kompanija Veritas Technologies pristupila je alijansi Microsoft Enterprise Cloud. Veritasova rešenja za bekapovanje i oporavak podataka NetBackup i Backup Exec pružaju zaštitu za široku paletu Microsoftovih platformi i aplikacija, uključujući Windows, Hyper-V, SQL Server, Exchange i SharePoint.

„Hibridni oblak predstavlja sledeći tehnološki talas u poslovanju, a Veritas pruža rešenje za čuvanje i oporavak podataka koje je moćno, fleksibilno i lako za korišćenje, a funkcioniše u celokupnoj IT infrastrukturi, nezavisno od platforme bilo da je ona virtuelna, fizička ili cloud“, izjavio je Sajmon Dželi, potpredsednik upravljanja proizvodima kompanije Veritas.

Kris Luvanga,direktor upravljanja proizvodima korporacije Microsoft rekao je da su stručnost i rešenja za bekapovanje i upravljanje podacima dobrodošla dopuna onome što oni mogu ponuditi drugim članovima Alijanse. 

„Jedva čekamo da radimo i delimo ideje sa Veritas za dobrobit naših klijenata“, istakao je Kris Luvanga,direktor upravljanja proizvodima korporacije Microsoft

Kako funkcioniše Veritas NetBackup?

Jedno od vodećih rešenja za izradu rezervnih kopija – bekapovanje i povraćaj podataka, namenjeno je velikim korporacijama takozvanim enterprajzima, a osmišljeno je tako da zaštiti najveća i najzahtevnija okruženja centara podataka.

Najnovije izdanje, NetBackup v7.7 nudi do 30 puta brže bekapovanje u „cloud“, dok pruža unapređenu Hyper-V i SQL funcionalnost. NetBackup pruža visoke performanse tako što smanjuje bekape za virtuelizovane sisteme i do 35 puta i u stanju je da oporavi terabajte podataka u nekoliko minuta.

NetBackup Converged platforma predstavlja jedno od najskalabilnijih rešenja za zaštitu velikih organizacija, sadrži vrhunske tehnologije za sažimanje podataka i optimalnije iskorišćenje raspoloživog propusnog opsega, dok istovremeno pruža sveobuhvatno indeksiranje podataka i napredne mogućnosti za pretragu. NetBackup je na takmičenju Storage Awards 2015 nagrađen u kategoriji „Najbolji proizvod za zaštitu podataka“ u organizaciji časopisa Storage.

„Pošto radimo na proširivanju saradnje sa Microsoftom kako bismo obuhvatili širi opseg rešenja za upravljanje informacijama, obelodanjujemo dostupnost beta verzije integrisanog aplikativnog konektora u sklopu našeg NetBackup softvera, koji omogućava funkcionalnost Microsoft-ovih Azure Blob servisa za skladištenje podataka. Ovim ohrabrujemo naše enterprise klijente da isprobaju lakoću upotrebe, upravljivost i performanse NetBackup softvera uMicrosoft Azure ekosistemima“ – rekao je Sajmon Dželi.

Svi oni koji su zainteresovani da se pridruže NetBackup Continuous beta programu za testiranje i da isprobaju mogućnosti za skladištenje podataka NetBackup Azure, mogu se registrovati preko sajta kompanije Veritas. https://www.veritas.com/

Kako funkcioniše Veritas Backup Exec?

Osvajač priznanja „Izbor čitalaca sajta MSExchange.org za 2015. godinu“ Veritas Backup Exec 15 pruža optimizovanu i inteligentnu zaštitu podataka za virtuelne, fizičke i cloud instalacije.

Ovaj softver indeksira i obavlja katalogizaciju podataka koje bekapuje, čime čuva vreme i prostor za skladištenje eliminišući potrebu da se montira bekap disk, utvrdi šta je na njemu pohranjeno i da se on pretraži u potrazi za specifičnim podacima.

Tako korisnici mogu sa lakoćom da pronalaze i vraćaju podatke iz bekapa i to na svakom nivou. Ovaj softver takođe omogućava brzu ponovnu duplikaciju Exchange-a i bekapovanje virtuelnih mašina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.