Kompjuter usporio prijavu nezaposlenih

Foto: Pixabay

Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavilo se 4 300 osoba koje su ostale bez posla poslednjih nedelja, tokom pandemije koronavirusa. Od tog broja, njih 2300 traži novčanu nadoknadu zbog nezaposlenosti. 

"Ako gledamo ceo mart broj lica koja su se prijavila na evideniciju je čak ispod proseka, u odnosu na prošlu godinu. Tada smo mesečno imali oko 6 000 osoba a u prva tri meseca prošle godine taj broj je bio oko 5 000, kaže direktor NSZ Zoran Martinović dodajući da se još uvek ne vide velike turbulencije na tržištu rada. 

Kontakt sa Nacionalnom službom za zapošljavanje za sada je moguć samo elektronski. Martinović navodi da je novi način komunikacije u početku usporio prijavljivanje ali da sve ipak funkcioniše. 

“ Poštujući uredbu vlade, obavestili smo potencijalne korisnike da neće izgubiti pravo i ako se prijave i nakon prestanka vanrednog stanja”, navodi Martinović.

Ima i poslodavaca koji su odustali od otpuštanja radnika zbog najavljenih mera Vlade, koja je obećala pomoć, ali samo privrednicima koji ne budu otpuštali radnike. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara