Vesti iz zemlje

14.05.2024. 17:00

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Konferencija „Rizici novog doba: Nova era održivosti“ 6. juna

BeRiskProtected

Kako će se na poslovanje odraziti ubrzane promene, od razvoja veštačke inteligencije i rizika koje donosi, preko sve većih sajber rizika uslovljenih razvojem novih tehnologija, do klimatskih promena koje remete poslovanje od lanca snabdevanja do ugrožavanja proizvodnje i objekata, kako se sve ovo reflektuje na mentalno zdravlje poslodavaca i zaposlenih, i kako smanjiti stres na poslu, neke su od tema ovogodišnje Pete regionalne konferencije o rizicima novog doba koja se održava 6. juna i koju organizuje BeRiskProtected platforma. 

Učesnici ovogodišnje konferencije ukazaće na rizike koji se globalno prepoznaju kao najviše preteći u narednom periodu, na potencijalne gubitke koje oni mogu da izazovu, na dostupnu preventivu i rešenja kojima preduzeća mogu da doprinesu smanjenju rizika, kao i na mogućnosti osiguravajućeg pokrića.

Učesnici će ponuditi odgovore na sledeća pitanja:

  1. Šta donosi Zakon o veštačkoj inteligenciji EU i kako će se reflektovati na kompanije u Srbiji?
  2.  Kako zaštititi poslovanje od hakera?
  3.  Kako da se firma zaštititi od finansijskog gubitka ako je zadesi sajber napad?
  4.  Zašto je važno razvijanje ESG strategija, i kako pravilno uraditi nefinansijski izveštaj?
  5. Da li će zagađivači u Srbiji ostati bez izvora finansiranja, i koji biznisi će privlačiti investitore u budućnosti?
  6.  Koje su najveće opasnosti za domaće kompanije od klimatskih promena, koji su sektori najugroženiji, i na šta nas obavezuje Zakon o klimatskim promenama?
  7. Zašto je i za kompanije i za zaposlene važno da se smanji nivo stresa na poslu, i kako to učiniti?

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jovana Protića, Nacionalnog koordinatora Međunarodne organizacije rada.

Među učesnicima su predstavnici Vlade Republike Srbije, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za mentalno zdravlje, organizacija UN Women i SMART kolektiva, kompanija PwC, Comtrade System Integration, Atlantic grupe, Galenike, ERSTE banke, osiguravajućih društava Generali, Wiener Stadtische, UNIQA, DDOR Novi Sad i Merkur, Marsh McLennan, Senzal Capital, investitor Vladimir Đukanović, međunarodno poznati stručnjak za klimatske promene prof. Dr Vladimir Đurđević, britanska multinacionalna HR kompanija AMS, i drugi

Konferencija je namenjena biznis sektoru, javnim preduzećima i institucijama, lokalnim upravama (top menadžmentu/donosiocima odluka u preduzećima i lokalnoj upravi, ESG/CSR menadžerima, risk menadžerima, menadžerima za bezbednost podataka i sajber bezbednost, strategijskim menadžerima, HR menadžerima, menadžerima za korporativne komunikacije, vlasnicima preduzeća…).

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći OVDE.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.