Vesti iz zemlje

13.04.2023. 14:26

Saopštenje

Autor: Promo

MIND Group izgradio 60.000 kvadrata u Šumadiji za pet godina

Foto: MIND Group

Kompanija MIND Real Estate, članica MIND Group, investitor je MIND Parka koji se prostire na 160 hektara u središtu Šumadije i u toj industrijskoj zoni izgradila je za pet godina više od 60.000 kvadrata najsavremenijeg proizvodnog i kancelarijskog prostora, saopštila je kompanija MIND Group.

U industrijskom parku MIND Park koji je kompanija infrastrukturno opremila, pored domaćih, privukla je i svetske proizvođače iz oblasti šinskih vozila kao što su nemački SIEMENS i austrijski IME-Autolift.

„Nastavićemo sa investicijama, u 2023. godini počinjemo sa izgradnjom 15.000 kvadrata logističkog centra za potrebe metaloprerađivačke industrije, gradimo 20.000 kvadrata proizvodnog prostora i aerodrom namenjen privrednoj, poslovnoj avijaciji i edukaciji. Takođe, planiramo da pokrenemo centar za obuku i dualno obrazovanje za železnicu i avijaciju, i počnemo projekat carinskog terminala u MIND Parku“, navodi se u saopštenju.

Pored projektovanja i izgradnje prostora po principu „ključ u ruke“, svakoj kompaniji koja dolazi u MIND Park, kompanija pruža potpunu podršku u započinjanju i vođenju posla, pronalaska i obuke zaposlenih, piše u saopštenju. „U našu strategiju uvrstili smo ciljeve iz domena smanjenje karbonskog otiska i primene obnovljivih izvora energije.  U budućnosti očekujemo dosta održivih projekata, kao što je projekat održivog grada u MIND Parku. Da smo na pravom putu, potvrđuje nam i to da je do danas MIND Park odabralo 15 kompanija sa kojima smo izgradili dugoročan odnos“, saopštila je ta kompanija.

 

MIND Real Estate postoji od 2018. godine i vizija kompanije je da stvori prvi integrisani proizvodni, logistički i obrazovno tehnološki „hub“ u jugoistočnoj Evropi.

AMM Manufacturing

AMM Manufacturing kao deo MIND Group, bavi se inženjeringom, razvojem i proizvodnjom aluminijumskih i čeličnih komponenata za šasije tramvaja i brzih vozova. Na lokaciji MIND parka posluje već pet godina sa više od 500 zaposlenih u objektima izgrađenim po najvišim standardima industrije.

Foto: MIND Group

Ova kompanija je do sada ugovorila više od 150 miliona evra posla prema najvećim proizvođačima šinskih vozila širom sveta, od Evrope do Amerike za najprestižnije i najmodernije vozove svetski poznatih proizvođača: Siemens, Alstom, Stadler, Škoda, Hitachi, CAF.

„Naša kompanija je vodeći proizvođač aluminijumskih komponenata i šasija u industriji šinskih vozila na prostoru Evrope. Sve naše proizvode izvozimo u više od 14 zemalja širom sveta, dok su nam najznačajnija tržišta Nemačke, Francuske, Švajcarske i Velike Britanije“, navodi se u saopštenju.

IMW Institut

U MIND parku posluje i IMW Institut koji pruža usluge ispitivanja zavarenih spojeva, metalnih materijala, vode, boje i lakova, kao i ispitivanja savremenih materijala u četiri akreditovane laboratorije sa više od 150 metoda ispitivanja.

Foto: MIND Group

Institut procenjuje fizička, mehanička i hemijska svojstva materijala, poput metala, polimera, kompozita i keramike, a takođe razvija i uspostavlja standarde i smernice za njihovu primenu u različitim oblastima. Primarni cilj IMW Instituta je da materijali koji se koriste u proizvodnji zadovoljavaju utvrđene standarde kvaliteta, kako bi se sprečile greške, kvarovi i opasnosti u proizvodima ili konstrukcijama“, navodi se u saopštenju.

IMW Institut ima važnu ulogu u mnogim industrijama (železnička, automobilsku industrija, vazduhoplovstvo, građevinarstvo, energija i zdravstvena zaštita), do sada je izdao više od 6.000 izveštaja.

Milanović Tretman Voda

Milanović Tretman Voda, bavi se prečišćavanjem otpadnih voda pre ispuštanja u prirodne vodotokove i u poslednje 23 godine postrojenja ove kompanije prečistila su oko 530 milijardi litara vode, čime je obezbeđena pitka voda za više od 450.000 stanovnika.

„Kada pogledamo ukupan kapacitet, u našim postorojenjima za nepune tri godine prečistimo količinu vode, na primer jednaku zapremini kompletnog Gružanskog jezera“, piše u saopštenju.

Kompanija ističe da prečišćavajući otpadnu vodu nastalu od ukupno 6.000 stanovnika, sprečava se da prirodu zagadi gotovo milion litara otpadne vode svakog dana.

MIND Aviation

MIND Aviation, deo MIND Group, je najmlađa firma u Parku. U saopštenju kompanije se navodi da će MIND Park uskoro imati pistu, poletno sletnu stazu
dužine 1400 metara koja će se prostirati dužinom MIND Parka.

„U toku je završna faza izgradnje travnate piste dužine 900 metara i nalazi u okviru osnovne staze asfaltne piste. Namenjena je za sportsko i amatersko letenje kao i za avio tretiranje poljoprivrednih površina i naravno za biznis avijaciju.

„Mini MIND“

„Mini MIND“ je privatna predškolska ustanova verifikovana od strane Ministarstva prosvete. Nalazi se u prirodnom, tihom i mirnom okruženju, izdvojen kao mala oaza, u kompleksu MIND Parka, saopštila je ta kompanija.

Objekat od 1.400 kvadarta ima kapacitet da primi 220 dece uzrasta od šest meseci do polaska u školu. Prostor je opremljen tako da bude izazovan i doprinosi da deca prošire svoja razmišljanja, iskustva i doživljaje.

Culinaris

Culinaris kao deo MIND Group, predstavlja mesto okupljanja i druženja gde zaposleni mogu da se opuste, ambijent je podeljen u više zona, kao moderna kantina i A la carte restoran.

Mulitifunkcionalne prostorije su na raspolaganju za sve poslovne događaje, konferencije i ručkove, a za one sastanke koji zahtevaju više privatnosti postoji VIP salon sa Vinskom sobom.

Pored pripremanja obroka za zaposlene u MIND Parku, Culinaris posebno izdvaja da pripremaju zdravu hranu za decu u vrtiću Mini MIND.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.