Vesti iz zemlje

13.10.2015. 18:32

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo privrede: Telekom neće biti privatizovan na berzi

Ministarstvo privrede odlučno je demantovalo da bi Telekom Srbija mogao da bude prodat na berzi.
Ministarstvo ocenjuje da u takvom postupku država ne bi mogla da obezbedi najvažniji cilj prodaje najvećeg srpskog telekomunikacionog operatera – a to je razvojna budućnost „Telekoma“.
U reagovanju na ocene učesnika današnje konferencije o razvoju berze, na kome je jedan od učesnika izneo ocenu da bi „Telekom Srbija“ trebalo privatizovati metodom inicijalne javne ponude, Ministarstvo privrede je skrenulo pažnju da u slučaju berzanske trgovine akcijama „Telekoma”, Vlada Srbije ne bi mogla da postavi veoma važne obaveze kupcu kao što su socijalni i investicioni program. 
Ministarstvo privrede ističe da se ceo postupak prodaje „Telekoma”, sprovodi u skladu sa zakonom uz poštovanje transparentnosti i ravnopravnosti svih odabranih ponuđača. 
Tačnije, Vlada Srbije se u postupku privatizacije „Telekoma” drži Zakona o privatizaciji i Uredbe o uslovima, načinu i postupku sprovođenja prodaje kapitala velikih subjekata privatizacije, koji propisuju javno prikupljanje ponuda. 
„Dakle, akcije ‘Telekoma’ nisu uključene u trgovanje na regulisanom tržištu hartija od vrednosti, jer zakon ne omogućava primenu drugih metoda privatizacije. Zato je Agencija za privatizaciju pozvala sve zainteresovane, koji ispunjavaju kvalifikacione uslove, da dostave neobavezujuće ponude za učešće u postupku prodaje AD „Telekoma Srbija“ Beograd“, objašnjavaju iz Ministarstva. 
Komisija je rangirala pristigle ponude i sačinila listu ponuđača koji mogu učestvovati u drugoj fazi postupka, navedeno je u saopšetnju Minisatrstva privrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.