Srbija

21.06.2024. 06:08

PR tekst

Autor: Nova Ekonomija

MOL Srbija i Agencija za bezbednost saobraćaja intenziviraju projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“

Srbija

21.06.2024. 06:08

MOL Srbija i Agencija za bezbednost saobraćaja šestu godinu za redom nastavljaju projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, obezbeđujući besplatnu proveru ispravnosti upotrebe dečijih auto – sedišta na još većem broju MOL servisnih stanica širom Srbije.

Od ove godine, roditelji vozači će na čak 20 MOL stanica širom Srbije, biti u prilici da tokom celog leta dobiju savete o pravilnom korišcćenju dečijih auto – sedišta, kao i da provere da li je sedište u njihovom vozilu pravilno postavljeno.

„Kompanija MOL Srbija zalaže se za bezbednost u svakom smislu. U skladu sa strategijom ,,SHAPE TOMMOROW” naš cilj je da region učinimo zelenijim, samoodrživijim i konkurentnijim. Ali, fokusirani smo i dalje na bezbednost saobraćaja i putnika, pogotovo onih najmlađih. Već punih 6 godina sprovodimo projekat pod nazivom „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. A naročito sam ponosna što iz godine u godinu ovaj projekat raste, te smo uspeli da duplo uvećamo broj radionica o pravilnoj upotrebi dečijih auto – sedišta. Od izuzetne nam je važnosti da dečija auto-sedišta budu pravilno postavljena u vozilu, jer je to jedina garancija da će dete biti zaštićeno. Edukacija je najvažnija u preventivnom delovanju kako bi se izbegle potencijalne nezgode. Zahvaljujemo se partnerima iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na višegodišnjoj podršci i saradnji kako bi naši kupci sa svojom decom uživali u bezbednoj vožnji“, izjavila je Biljana Mališić Jut, direktorka maloprodaje u kompaniji MOL Serbia.

 

Biljana Mališić Jut, direktorka maloprodaje Mol Serbia i Branko Stamatović, v.d. direktora ABS

Biljana Mališić Jut, direktorka maloprodaje Mol Serbia i Branko Stamatović, v.d. direktora ABS

Kako bi bezbedno krenuli put letnjih destinacija, roditelji vozači biće u mogućnosti da provere znanje o pravilnoj upotrebi dečijih auto – sedišta i dobiju sve potrebne savete u periodu od 20. juna do kraja avgusta na MOL Srbija servisnim stanicama u Beogradu, Kruševcu, Subotici, Kraljevu, Pančevu, Aranđelovcu, Novom Sadu, Svilajncu, Knjaževcu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Odžacima, Loznici i Nišu.

„Bezbednost dece je prioritet Agencije za bezbednost saobraćaja. Polovina dece koja strada u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, stradaju u automobilu, kao putnici, a upravo tada se prevoze u prisustvu svojih roditelja, koji su i najodgovorniji za njihovu bezbednost. Ova kampanja koju sprovodimo sa društveno odgovornom kompanijom MOL Srbija je odlična prilika da direktno razgovaramo sa roditeljima i starateljima, da im ukažemo na moguće propuste, ali i na rizike u koje mogu dovesti svoju decu. Vizija 0 poginule dece u saobraćaju jeste vizija kojom se vodimo, a ostvarenje iste moguće je samo u saradnji sa partnerima, kao što je kompanija MOL Srbija, kao i uključivanjem svakog pojedinca i svakog roditelja, jer roditelji svojim primerom i odgovornim ponašanjem u saobraćaju treba da nauče svoju decu da budu bezbedni“, izjavio je Branko Stamatović, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.


Vozači koji posete odabrane MOL Srbija servisne stanice, provere da li je dečije auto – sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu i tačno odgovore na kviz pitanja biće u prilici da osvoje dečije auto – sedište kategorije od 9 do 36 kilograma, koje je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja, dok MOL Srbija poklanja MOL karticu za gorivo sa iznosom od 4.000 RSD. Popunjen flajer sa tačnim odgovorima potrebno je ubaciti u za to predviđenu kutiju na stanici iz koje će biti izvučeni pobednici.

Raspored edukacija možete pogledati ovde: MOL – raspored edukacija po gradovima Srbije_leto 2024.-1.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.