Srbija

04.11.2016. 19:37

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Na FON-u danas svečano otvoren Istraživačko-razvojni centar

Srbija

04.11.2016. 19:37

Na Fakultetu organizacionih nauka u okviru proslave Dana Fakulteta danas je otvoren Istraživačko-razvojni centar. 

Ovaj centar je osnovan sa ciljem razvoja savremenih praktičnih znanja i veština studenata, kroz edukaciju i istraživačko-razvojne projekte kreirane u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Otvaranju Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka i Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici ministarstava, akademske zajednice, predstavnici partnerskih institucija Fakulteta iz korporativnog sektora, kao i predstavnici studentskih organizacija i najbolji studenti. 

Dekan Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Milija Suknović, izjavio je da je FON od osnivanja imao čvrste veze sa privredom, a ovaj centar predstavlja unapređenje te saradnje i pružanje podrške razvoju profesionalnih karijera studenata kroz zapošljavanje i samozapošljavanje.

Angažovanje studenata i njihovo profesionalno usavršavanje u okviru Istraživačko- razvojnog centra biće podržano stvaranjem kolaborativne mreže koju će, pored studenata, činiti mentori iz partnerskih organizacija i sa Fakulteta. Aktivnosti Istraživačko-razvojnog centra biće usmerene i na razvoj preduzetničke kulture, kroz podršku razvoju studentskih poslovnih ideja i pokretanje startapa.

Značaj osnivanja Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta prepoznale su neke od vodećih kompanija i organizacija u Srbiji. Spremnost da kroz partnerstvo sa Centrom daju doprinos razvoju talenata izrazile su, između ostalih: AirSerbia, Algotech, Bambi, Coca-Cola Hellenic, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, DHL, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Mercator-S,

Microsoft Srbija, Saga New Frontier Group, SBB, Societe Generale Srbija, Telekom Srbija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.