FOTO: Pexels

Nastavlja se program Prekvalifikacija za IT sektor namenjen zaposlenima

FOTO: Pexels
Ugovori sa deset izvođača koji će vršiti obuke u programu Prekvalifikacija za IT sektor namenjene zaposlenim kandidatima koji sprovodi Kancelarija za IT i eUpravu potpisani su juče, čime se program uspešno nastavlja.

Do kraja januara 2.000 selektovanih kandidata će imati finalna testiranja, a izvođači obuka će odabrati najboljih 411 kandidata koji će početi sa obukama u februaru i koje će trajati do devet meseci,  navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i e upravu.

Program Prekvalifikacija za IT sektor nastavak je uspešnog programa sa ciljem da se ublaži nedostatak kadrova u brzo rastućem IT sektoru u Srbiji. U okviru ovog programa je do sada obučeno 800 kandidata i to u prva dva kruga koje je organizovala Kancelarija za IT i eUpravu, dok su u toku obuke i za 700 kandidata iz trećeg kruga namenjene nezaposlenim kandidatima koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. Program je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u novembru 2018. godine, raspisala je u okviru trećeg kruga programa Prekvalifikacija za IT sektor poziv za kandidate koji su zaposleni, koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

„Na ovaj krug Prekvalifikacija za IT sektor namenjen zaposlenima, prijavilo se 3.850 kandidata, najboljih 2.000 kandidata koji su prošli prvi krug testiranja očekuje i drugi krug u jednoj od deset škola sa kojima smo juče potpisali i ugovore o izvođenju obuka ovog programa”, izjavio je doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da su se u odabiru škola najviše vrednovali kvalitet obuka i inovativnost u radu.

U Beogradu obuke će vršiti Fakultet organizacionih nauka, Matematički fakultet i Elektrotehnički fakultet u kojima će biti primljeno po 60 polaznika. U Novom Sadu obuke za 40 polaznika vršiće Vojvođanski IKT klaster, dok će drugih 40 polaznika imati priliku da pohađaju program JISA (Smartd.o.o.). U Nišu Elektronski fakultet pohađaće 40 polaznika, a Matematički Institutu SANU 34 polaznika. Visoka tehnička škola strukovnih studija u Kragujevcu primiće 17 polaznika, Poslovni Inkubator u Valjevu 20 polaznika i Fakultet tehničkih nauka iz Čačka 40 polaznika.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara