Vesti iz zemlje

20.10.2014. 23:51

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

NBS negira da je kriva zbog problema sa Pejpalom

NBS je saopštila da je od Pejpala dobila zvaničnu potvrdu da su svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje Pejpal sistema ispunjeni.
Kako se navodi u saopštenju Narodne banke Srbije, „do odlaganja opcije za primanje novca došlo isključivo zbog tehničkog problema“.
NBS u saopštenju navodi da su u Pejpalu objasnili da, iako su planirali da početkom oktobra omoguće vlasnicima Pejpal računa u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.
Podsetimo, mogućnost primanja novca na Pejpal naloge bila je omogućena korisnicima u Srbiji prošle nedelje na nekoliko dana, ali je zatim bez upozorenja ukinuta. 
O razlozima za takvu odluku se spekulisalo, a NBS je odbacila navode da je u pitanju intervencija te institucije i u nekoliko saopštenja ponovila na različite načine da NBS nema problema sa prijemom novca u stranoj valuti iz inostranstva, niti da postoje zakonska ograničenja, ali da je između rezidenata u Srbiji dozvoljen platni promet samo u domaćoj valuti. 
Međutim, mediji su preneli navodni odgovor korisničke službe Pejpala u kome se navodi da je došlo do „nepredviđenog problema“, ali i da je prijem nemoguć zbog „finansijskih regulativa zemlje“. 
NBS je danas navela da je cilj Pejpala da što je više moguće olakša onlajn plaćanja i naplate i da ta kompanija ističe da neće ponovo započeti postupak puštanja pomenute funkcije u opticaj dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća. 
„Imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je Pejpal, vrlo neuverljivo su nam zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su ‘nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen pomenuti servis prijema novca bili finansijski propisi u našoj zemlji’, posebno ako se zna da su predstavnici Pejpala najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje ovog servisa“, navode iz NBS. 
NBS je poručila u saopštenju da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju Pejpal servisa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u bilo kojoj financijskoj situaciji ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate kredit da biste platili dug? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s kreditima? Osobni zajam, proširenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, zajmovi s teškoćama. Pa, trebate zajam ili financirati iz bilo kojeg razloga. Dajemo zajmove s niskom stopom od 2%, molimo Vas da nas kontaktirate sa stalnim suputnikom za kredit;

    Gonzalez Andres financijska tvrtka
    E-adresa: gonzalezandresloan@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.