Srbija

30.04.2022. 10:24

Erste banka

Autor: Nova Ekonomija

Ne radim u banci, radim u Erste

Hana Škero Kosić, direktorka Službe ljudskih resursa Erste Banke

Davno smo počeli sa razbijanjem predrasuda da je banka rezervisana samo za ekonomiste

Mi volimo da ističemo da je Erste Banka pravo mesto za sve one koji veruju u sebe, bez obzira na godine. Smatramo da je za napredak jedne kompanije izuzetno važno da napravimo dobar miks, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih. Određene godine sa sobom nose iskustvo i mudrost, ali s druge strane mladi ljudi koji tek počinju hrabro da koračaju svojim putem razvoja karijere mogu da nam pomognu da savremene trendove sagledamo iz drugačije perspektive i da ih na taj način primenimo u svakodnevnom poslovanju.  

Prateći promene na tržištu rada, kao i potrebe novih generacija koje dolaze, trudimo se da i svoje programe, radno okruženje i komunikaciju prilagodimo i njima. Priliku da napravimo taj pomenuti dobar miks nam daju dugogodišnja partnerstva sa brojnim studentskim organizacijama, poput Aiesec-a, Saveza studenata Beogradskog univerziteta, ali i učešće na brojnim konferencijama kao što su Belgrade Youth Forum, Open IT, NatCO, New Leaders Conference i druge, gde imamo priliku da u direktnom kontaktu saznamo šta je mladima danas važno da bi postali deo našeg tima. 

Naša krilatica – Banka to su ljudi, jedna je od specifičnosti koja nas izdvaja u odnosu na ostale banke na tržištu. Mi je svakodnevno „živimo“ i trudimo se da je prenesemo i na mlade koji dolaze u našu banku, bilo kroz programe stručnog usavršavanja, bilo kroz redovno zaposlenje. Svakodnevnim aktivnostima se trudimo da pružimo podsticaj svima da ostvare svoje potencijale. Želimo da im stavimo do znanja da je banka mesto gde svako može da postane ono što poželi. 

Davno smo počeli sa razbijanjem predrasuda da je banka rezervisana samo za ekonomiste. Kako bismo što bolje predstavili našu banku i pružili što jasniji uvid u to šta sve jedna banka podrazumeva i koliko raznovrsnih pozicija možemo da ponudimo, u komunikaciji sa kandidatima volimo da nagovestimo da oni koji izaberu nas neće raditi u banci, već da će raditi u Erste. 

Želimo da svojim primerom pokažemo da jedna banka može da bude idealno mesto i za arhitekte, programere, matematičare, psihologe, pravnike, filologe, odnosno sve one koji žele da inoviraju, da realizuju svoje ideje, inicijative i projekte.

Svesni smo da današnje generacije ne vole da donose odluke naprečac, već vole da „isprobaju“ kako se ne bi osećali kao da im je nešto nametnuto. Stoga i obezbeđujemo programe prakse koji su osmišljeni u skladu sa interesovanjima mladih i pažljivo ih vodimo kroz ceo proces. Uvek smo na raspolaganju da pomognemo, podržimo i usmerimo naše praktikante i da, što se u velikom broju slučajeva i desi, oni svoje prvo formalno radno iskustvo započnu kod nas. 

Važno nam je da mladi kroz naše programe prakse steknu praktično iskustvo koje možda nisu dobili tokom studija. Da razumeju to što rade, povežu značaj njihovog zadatka sa širim kontekstom tima i opštih prilika u banci, da iznose kritičko i kreativno razmišljanje i na pravi način ga iskomuniciraju ka svojim kolegama, razumeju proces davanja povratne informacije, kao i da osete radnu i organizacionu kulturu banke, ali i vrednosti koje čine jedan od najvažnijih stubova našeg poslovanja. Uvek ostavljamo slobodnog prostora za njihove ideje koji su u skladu sa njihovim ambicijama i talentima, a mi smo tu da im pružimo podršku u razvijanju ovih mini-projekata. 

Po dolasku u banku prva linija podrške je naravno uvek mentor (u našoj banci poznatiji kao buddy) koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa praktikantom, kome se kasnije pridružuju i koleginice i kolege iz sektora, a kasnije, zbog raznovrsnosti poslova i povezanosti sa ostalim zaposlenima , koji su tu da na delu pokažu našu specifičnu Erste kulturu, jedan od razloga zbog kojeg se mladi odlučuju za našu banku. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.