Vesti iz zemlje

12.10.2016. 15:57

NE

Autor: Nova Ekonomija

Nelt Grupa najavljuje rast prometa od 28,5 odsto u 2016. godini

Kompanija Nelt Grupa koja ima više od 4.000 zaposlenih i 12 kompanija na 7 tržišta i 2 kontinenta, jedan je od najuspešnjih domaćih poslovnih sistema. 

Oni su nakon tri godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u sistemu Nelt Grupe, postigli značajne rezultate. 

Tako je u 2015. ostvaren promet od 702 miliona evra, dok je organskim rastom, sklapanjem ugovora sa novim principalima i klijentima, kao i pokretanjem novih biznisa u 2015. godini Nelt Grupa povećala broj zaposlenih za 250 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 28,5 odsto. 

„Danas, 12 kompanija u okviru Nelt Grupe zapošljava blizu 4000 ljudi na 7 tržišta, što je čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema. Nelt je lider u pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike, proizvodnje i trade marketinga, a nova partnerstva sa kompanijom Bambi u BiH, zatim Hipp u Makedoniji, kao i novi distributivni centri u Bijeljini, Podgorici i Luandi i saradnja sa grupom Lactalis u oblasti logističkih usluga, pozitivno su uticale na prihod i reputaciju kompanije“, rekli su u Nelt Grupi.

Kako bi na što bolji način odgovorili na potrebe potrošača protekle godine je akviziran Tako Lako Shop, koji je u međuvremenu postao najveća online prodajna platforma u Srbiji. U skladu sa svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, i objavio prvi Izveštaj o održivom poslovanju „Distribuiramo odgovorno“.

„Primenjujući nove tehnologije u svim našim delatnostima, profesionalno odgovarajući na potrebe naših klijenata i principala, postali smo uspešan i prepoznatljiv poslovni sistem. Posvećenost poslu koju pokazujemo, najbolja je preporuka za nova, ali i dugogodišnje održavanje postojećih partnerstava. Naše vrednosti su, takođe, pokazatelj pozitivnog mentaliteta naših zaposlenih, koji su ključni faktor našeg uspeha“, izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

Bolje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u razvoj, strateška su opredeljenja kojima Nelt Grupa želi da osigura pouzdano poslovanje i u budućnosti.

Kompanija teži da putem organskog rasta održi stabilnost, nastavi da ulaže u razvoj i obrazovanje kadrova, širi portfolije, proizvodne i uslužne kapacitete svih kompanija u sistemu i da doprinosi unapređenju lokalnih zajednica u kojima posluje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.